Tentokrát sice utkání nenabídlo takové brankové hody jako v předchozích dvou případech, přesto brodský trenér Petr Novák zářil po výhře 2:0 spokojeností. „Přijeli jsme s cílem jakkoliv bodovat. I bod by byl dobrý – a tři body jsou zlaté,“ pochvaloval si.


Přestože Rebelové Horáckou Slavii porazili už potřetí, do role experta na Třebíč se stavět nechtějí.


„To by se dalo říct, že si věříme na Chomutov, který jsme dvakrát porazili. Prostě nám jejich styl sedí a hraje se nám proti nim dobře,“ uvažoval po závěrečné siréně Novák. „Ale neviděl bych v tom nic extra, protože se na každý zápas připravujeme stejně. Každopádně máme mladý tým, který podává dobré výkony, ale občas děláme hodně individuálních chyb. Dnes jsme se jich naštěstí vyvarovali,“ dodal.


Samotný zápas byl spíše boj než pohledný hokej pro diváky, kterých se v Třebíči sešlo téměř 1700. Nejzajímavější tak byla druhá třetina, ve které se utkání lámalo.


„Od druhé třetiny bylo jasné, že první gól bude hodně důležitý. My jsme měli sice více ze hry, ale bohužel jsme neproměnili šance. A pak jsme nechali soupeře odjet. Trestné střílení jsme ještě ustáli, ale tohle varování nám nestačilo,“ zlobil se zastupující kouč a sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný. „Soupeř nám za minutu ujel znovu a samozřejmě už naši chybu potrestal. Tímhle gólem se sebevědomí soupeře ještě zvedlo a my jsme začali tápat,“ nebyl spokojen se závěrem druhé dvacetiminutovky.


Přesto si nakonec na výkon svých svěřenců nestěžoval. „Měli jsme dost šancí, ale neměli jsme potřebné štěstí v zakončení. To jsme si vybrali asi v Chrudimi, když jsme ve druhé třetině z pěti střel dali čtyři góly,“ posteskl si Pokorný.


Planuly vášně


Hlavně v závěru zápasu se mezi hráči rozhořelo několik menších konfliktů, které musel řešit hlavní rozhodčí Lacina. Vášně však nezůstaly pouze na ledě, přenesly se poté i na tiskovou konferenci.


„Chtěl bych tady v Třebíči popřát všem šťastné a veselé,“ začal Novák. „V Brodě máme ve zvyku zdravit trenéry, když přijedou, tady to asi neplatí. Ale já nemůžu za to, že tě z Brodu vyhodili,“ nezapomněl si rýpnout do svého kolegy z třebíčské střídačky. „Vždyť už to jsou čtyři roky,“ bránil se Pokorný. „No právě, ale chováš se pořád stejně,“ nenechal se odradit Novák.