Pro oba celky budou pondělní utkání jakoby generálkou na velká představení ve středu, kdy Dukla bude válčit v Praze na Slavii a Třebíč přivítá České Budějovice. Zvládnout tak domácí duely a jít do šlágrů v dobré pohodě bude hlavním hnacím motorem vysočinských hráčů.

Protáhnou říjen?

Dukla v první čtvrtině dokázala v Prostějově vyhrát 2:0 a rozhodně chce dokázat, že její poslední výsledky nebyly náhodné. Vždyť v říjnu jihlavští hokejisté vyhráli osm z deseti odehraných zápasů a v tabulce se vyhoupli na třetí pozici.

Jenže pozor! Orli po pomalejším rozjezdu konečně máchli křídly a už dlí v první polovině tabulky. V posledních šesti kolech vybojovali patnáct z osmnácti možných bodů. Jediné tři ztratili v Třebíči (2:4).

Jihlavští však ztrácí pouhé tři body na vedoucí Rytíře z Kladna a je tak nasnadě, že na Horáckém zimním stadionu se dá očekávat zajímavý duel.

Co bude platit víc?

V Třebíči se střetnou týmy, které vévodí prvoligovým redukovaným tabulkám. Horácká Slavia je týmem s nejlepší bilancí na venkovních stadionech, Kadaň je naopak velmi suverénní doma, kde zatím v deseti zápasech ztratila jen dva body.

Jenže tentokráte hrají oba týmy v prostředích, kde tolik úspěšné nejsou. Horáci ale krátce před přestávkou doma po čtyřech porážkách zabrali a zvítězili, vše pak potvrdili i dvoubodovou výhrou na Slavii. Favoritem utkání tak jsou spíše domácí. Klíčové pro utkání zřejmě bude, zda najdou domácí střelci recept na brankáře Hanuljaka, který má v první lize bilanci úspěšnosti zákroků přes třiadevadesát procent. Pokud jeho svatyni Třebíčští odemknou, budou úspěchu o hodně blíže.