Ale těch kroků může být přece jen méně. Stačí „maličkost“. Když budou třebíčští hokejisté od prvních zápasů bodovat a ztráta posledních dvou týmů, Mostu a Poruby, bude dál narůstat.


„To bych byl hrozně rád, kdyby se rozhodlo dříve,“ pousmál se kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný. „Ale my máme před očima jen první zápas s Porubou,“ dodal.


Body nastřádané v dlouhodobé části se týmům započítávají i dál. Před dnešním duelem mají Třebíčští náskok sedmi bodů na Most, který momentálně drží první sestupové místo.


„Porubu moc neznáme. Je to strašná doba, co jsme s ní hráli naposledy (v 22. kole 12. listopadu – pozn. red.). Vyměnila trenéry i hráče, je pro nás velkou neznámou,“ podotýká Pokorný na adresu dnešního soupeře.


Trenéra Jana Vavrečku v průběhu sezony nahradil na střídačce ostravského týmu Kamil Kašťák. Jenže ani bronzový medailista z olympiády v Albertville (1992) tým z mizérie nevytáhl. Poruba tak zůstala přišpendlena na dně tabulky.


V třebíčské kabině by potřebovali udržet pohodu, jaká v ní panovala před týdnem po zápase s Chrudimí (7:2).


„Nechali jsme hráče odpočinout, přes víkend jsem jim dal volno, aby měli větší chuť do hokeje. Snad mi to teď vrátí,“ věří Pokorný.


Trenéři až na dnešním ranním tréninku rozhodli, zda dají v brance přednost jistotě posledních týdnů Jakubu Lvovi, nebo pardubické posile Martinu Růžičkovi. Do sestavy by měl naskočit i útočník Michal Kaňka.