Kromě kvalitních hráčů, jichž v Chomutově najdeme mnoho, trápí totiž Bílé hvězdy velmi početná marodka. „Marodku máme nestandardně velkou. Celkem osm hráčů je mimo," poukazuje na nešťastnou situaci třebíčský sportovní manažer Kamil Pokorný.

Právě on nyní musí řešit komplikovanou situaci. „Do hry půjdou naši mladí hráči, navíc nás posílí dva nadějní hráči z brněnské Komety," odhaluje dvě nové tváře, které se zítra objeví v třebíčském dresu.

Mládí vpřed

Jedná se o dva devatenáctileté útočníky, kteří táhnou brněnskou juniorku. Prvním z nich je Dominik Pokorný, který nastoupil ve čtyřiceti zápasech extraligy juniorů a připsal si třicetdevět bodů.

Druhým novicem je Silvester Kusko, jenž nastupuje po boku Pokorného. Kusko už dokonce i nahlédl do české nejvyšší soutěže a v říjnu dokonce proti pražské Slavii oslavil svůj premiérový gól v extralize.

Nyní předvedou mladíci své kvality v Třebíči. „Dáme jim prostor, aby se ukázali," doufá Pokorný v přínos dvou brněnských nadějí. Místo v sestavě Horácké Slavie zůstane i pro třebíčské odchovance, kteří dosud působili především ve II. lize.

„Dostanou příležitost i hráči, kteří doposud nastupovali třeba za Moravské Budějovice," dodává Pokorný, jemuž tak nyní přijde vhod spolupráce s druholigovými týmy, kde během sezony nastupuje několik třebíčských odchovanců, kteří se tak udržují v zápasovém tempu a jsou připraveni právě pro tyto komplikace.

Boj nevzdávají

Bílé hvězdy půjdou tak do utkání proti Chomutovu s obměněnou sestavou a trenérské duo Mička Novák čeká velmi náročný úkol. Na nic se však nevymlouvají. Situaci berou tak, jak je a nehodlají vstoupit do utkání s poraženeckou náladou: „Musíme se dát dohromady a na Chomutov se kvalitně připravit."

Stejně k nastalé situaci přistupují i samotní hráči Třebíče. „Kuba Čuřík (zranil se v posledním kole s Jihlavou, pzn. red.) sice patří k základním kamenům kádru, ale jsou tady další hráči, kteří ho dokážou nahradit. Proti Jihlavě to sice úplně nevyšlo, ale tým máme dostatečně široký, a když někdo vypadne, musíme být schopni ho nahradit," tvrdí odhodlaně třebíčský útočník Lukáš Paták, jenž by měl kvůli zranění svých spoluhráčů také získat více prostoru na ledě.

Podaří se Horácké Slavii zaskočit favorita soutěže a v obměněné sestavě jej obrat o body?

LUKÁŠ ZELENÝ