Po více než měsíci se dočkali domácího vítězství. „Věděli jsme, že potřebujeme zlomit tu výsledkovou mizérii a proti Třebíči musíme stoprocentně vyhrát, nejlépe za tři body, protože situace je vážná. V takových chvílích se vždycky začíná od pozorné obrany," upozornil manažer havířovského klubu Patrik Rimmel, asistent trenéra Janečka na domácí střídačce.

Hokejisté AZetu pracovali především svědomitě do obrany. „V první třetině to bylo směrem dozadu v pořádku, ale zase nám vázla střelba. Až teprve od desáté minuty jsme začali více střílet, což pokračovalo ve druhé třetině. Říkali jsme klukům, ať se tlačí do brány a pálí ze všech pozic, oni to plnili a vyneslo nám to vedení 2:0," připomněl Rimmel góly Pechance a Kaluse.

Vedení Havířovu pomohlo, v šatně si hráči mohli říct něco k taktice. „Ale tušili jsme, že se Třebíč zvedne a ve třetí třetině se dostala do tlaku, který odstartovala její přesilovka. My to ale ubránili a i přes okénka vzadu pokračoval náš obětavý defenzivní výkon," chválil Rimmel mužstvo.

Hosté tři minuty před koncem korigovali na 2:1 a chystali se k náporu, jenže hned v téže minutě ujeli do brejku Bednář s Hlinkou a po jejich spolupráci si AZ vzal dvougólové vedení zpět. To pak jistil při třebíčské power play Pořízek. „Je to úleva. Od prvního do posledního hráče dnes musíme chválit, protože ta obětavá práce celého týmu byla hodně vidět. I když se nějaké chybky našly, musíme se od dnešního výkonu odrazit a dál sbírat body. Tohle vítězství je důležité, ale musíme k němu přidat hodně dalších," zakončil Patrik Rimmel.

AZ Havířov – Horácká Slavia Třebíč 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 35. Pechanec (Bahounek), 40. Kalus (Štumpf, Pechanec), 57. Hlinka (Bednář), 60. Pořízek (Gřeš) – 57. Kristl (Dolníček). Rozhodčí: Přikryl – Reich, Rampír. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1 498.