Hokejisté Třebíče i v nejsilnější možné sestavě nevkročili do utkání s Chrudimí příliš šťastně. Po šestnácti minutách totiž už prohrávali o tři branky, a mohli být rádi, že rozdíl nebyl ještě větší. Ošem chyby svých spoluhráčů napravoval brankář Tomáš Štůrala, který je na Vysočině na střídavý start ze Zlína.


„Za stavu 0:3 nám nebylo do smíchu, ale pořád jsme věřili, že když dáme gól, tak se nám to snad povede,“ doufal v obrat třebíčský trenér Jaromír Šindel.


Horácké Slavii se podařilo do první sirény alespoň snížit na rozdíl dvou branek. To se v 18. minutě prosadil Tomáš Rod, který dotlačil puk do chrudimské branky - 1:3.


V kabině zřejmě došlo k menší bouři, protože druhé dějství bylo v podání domácích rozhodně podařenější než úvodní třetina. Ovšem prvních deset minut snaha svěřenců kouče Šindela přišla vniveč. Diváci se branky dočkali až ve 30. minutě, kdy se z bezprostřední blízkosti trefil Zahradník - 2:3.


Jenže! Radost netrvala dlouho. Ve stejné minutě se totiž dostali hosté do přečíslení, a už podruhé se trefil Tomáš Blažek - 2:4. To však bylo ze strany hostů gólově vše. Po zbytek utkání se už prosazovali jen domácí. K obratu zavelel David Dolníček, který tečoval střelu Ostrčila - 3:4. Navíc je také podržel brankář Štůrala.


Poslední třetina patřila už jednoznačně domácím, kteří ovládli kluziště. Vyrovnání přišlo hned po dvou minutách. V přesilové hře se z ostrého úhlu opět prosadil Dolníček. Pak třebíčští hokejisté zahodili několik slibných šancí, ale opět je nezklamala přesilovka. V 57. minutě rozjásal stadion Laš - 5:4.


„O dnešním zápase rozhodly využité přesilovky domácích hráčů, které se nám nepodařilo eliminovat. Po první třetině jsme věřili, že vyhrajeme, ale bohužel se nám to nepodařilo. Třebíč je soupeř jako každý jiný, ale nám nevycházela hra v oslabeních,“ pokrčil rameny chrudimský kouč Jiří Seidl.


To jeho kolega na třebíčské lavici mohl být o poznání spokojenější, protože se svým týmem splnil cíl. „Jsme rádi, že jsme dnes vyhráli a splnili předběžný cíl, kterým bylo vyhnout se skupině o udržení,“ řekl Šindel.

TŘEBÍČ - CHRUDIM 5:4

Branky a nahrávky: 18. Rod (Nahodil, Koktan), 30. Zahradník (Přibyl, Šedivý), 33. Dolníček (Ostrčil, Laš), 42. Dolníček (Laš), 57. Laš (Ostrčil) - 1. Blažek (Drtina), 3. Semorád (Rákos), 16. Zadina (Toužimský, Martinec), 30. Blažek (Radil). Rozhodčí: Trombík - Rychlý, Jureček. Vyloučení: 4:6. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1340. Třetiny: 1:3, 2:1, 2:0. Třebíč: Štůrala - Sedláček, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Ostrčil - Laš, Dolníček, Stejskal - Rod, Nahodil, Obdržálek - Šedivý, Burian, Ostřížek - Přibyl, Zahradník, Čech. Chrudim: Němec - Drtina, Malinský, Toužimský, P. Mocek, D. Mocek, Poskočil - Radil, Blažek, Šeda - Zadina, Martinec, Žák - Valko, Král, Bělohlávek - Klejna, Semorád, Rákos - Jindřich.