„Brod byl v základní části nejlepší a o to víc nás těší, že jsme nad ním vyhráli, a to ještě před více jak tisícovkou diváků. To je hlavně pro kluky, kteří ten náročný program obdivuhodně zvládají, odměna. Je to až neskutečné dostat osmičku v Brodě a pak doma vyhrát se šesti góly," těšilo budějovického kouče Augustina Žáka.

Jeho svěřenci v neposlední řadě svádí souboj s únavou. Žihadla mají za sebou sedm utkání v osmifinále spojené se třemi výjezdy až do dalekého Děčína, následně se ve čtvrtfinále dvakrát podívala do Klatov, které vyřadila po pátém duelu. To Brod jak v prvním kole vyřazovacích bojů s Rišuty, tak i následně proti Žďáru ztratil po jednom zápasu. „Když vyhráváte, tak psychika jde nad fyzičku. Brod má jednu silnou pětku a my máme tři vyrovnané pětky. To a jak kluci pracují, dělá hodně moc," má jasno šéf budějovické střídačky.

Ten do druhého zápasu uděl změnu na brankářském postu, kde Dusíka vystřídal Dudáček a jistými zákroky tým podržel.

„Rozhodlo, že Dusa toho odchytal hodně moc. Chtěli jsme nějakou změnu a Dudy je klidnější, zatímco Dusa si to moc bere a byl trošku nervózní. Uvidíme, jak to bude v Brodě, oba gólmani nám odvádí dobrou práci," pochvaluje si Žák.

Dosavadní průběh semifinále je jak na houpačce. První duel se strhl v přestřelku, která vyzněla pro Havlíčkův Brod (8:5), na jihu Vysočiny už tolik branek nepadlo a hlavně vítěz byl jiný.

„V Brodě jsme udělali hodně chyb a museli jsme po předchozích sériích vstřebat únavu. Tu jsme trošku setřásli a hlavní rozdíl je v tom, že doma na našem úzkém kluzišti umíme hrát. A to nám pomohlo," ohlíží se za odvetou budějovický lodivod.

Vítězství znamená, že se série do Moravských Budějovic ještě vrátí. „Byl to takový můj sen, protože další zápas doma před našimi úžasnými fanoušky je vždycky pro kluky odměnou.," těší budějovického kormidelníka.

Jeho tým nemusí zůstat jen u jednoho splněného přání. Dnes se totiž na havlíčkobrodské půdě hraje o mečbol, který mohou získat také Žihadla.

„Je to možné. My jdeme zápas od zápasu a každý chceme vyhrát. Nijak se nenervujeme a je to o srdíčku, což je důležité. Kluci sami chtějí a zvládají to," nechal se slyšet Žák.

Cíl pro dnešní utkání je jasný. „Budeme hrát stejně tvrdě a nebudeme se bát. Záleží, jak to odpíská rozhodčí, kteří byli v předešlých sériích dobří, ale v obou semifinálových zápasech byli slabí na obě strany. My budeme bojovat a pak nás čeká domácí zápas," pravil budějovický kouč a dodal: „Brod si myslel, že nám dá 3:0, ale to se trošku spletl, protože bojujeme."

Vyhrát chce i soupeř a k tomu podle slov trenéra Romana Kaňkovského je zapotřebí zlepšit proměňování početních výhod, ze kterých posledně těžily právě Moravské Budějovice. „Přesilovky nám moc nejdou, i když je trénujeme. Snad se to už zlepší a doma vyhrajeme," svěřil se kouč Bruslařů.

Čtěte také: Žihadla předčila Bruslaře v přesilovkách