M. BUDĚJOVICE – HODONÍN 1:6

Žihadla šla na třebíčském ledě brzy do vedení zásluhou Všetečky. Jenže hosté bleskově srovnali a ještě do první sirény po dorážce Hložánka stav otočili. Vyrovnat mohl v polovině zápasu Horký, ale trefil jen tyč, a tak zkraje třetí třetiny Hodonín zvýšil Stehlíkem a od té doby se prosazovali pouze Drtiči. Moravské Budějovice ještě měly v závěrečné desetiminutovce dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale tu nevyužily.

„Před zápasem jsme byli teprve dvakrát na ledě a do utkání s Hodonínem jsme nastoupili bez sedmi hráčů. Něco nám to ukázalo a několik mladých kluků skončilo. Někteří nehráli, jak by měli. Hra ale byla celkově špatná,“ hodnotí budějovický kouč Augustin Žák.

Branky a nahrávky: 4. Všetečka – 5. Stehlík (Kužílek), 16. Hložánek (Matula, M. Haloda), 42. Stehlík (Kuba), 49. Matula (Hložánek, Sajdl), 55. Romančík (Žabčík, Stehlík), 60. Hložánek (Sajdl, M. Haloda). Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 150. Třetiny: 1:2, 0:0, 0:4. M. Budějovice: Šoustal – Sobotka, Kabelka, Kovář, Kliment, Šimka, Maštera, Šebesta, Mikeš, Krutiš, Matějka, Hačecký, Všetečka, Niederhafner, Tůma, Urban.

ŽĎÁR N. S. - M. BUDĚJOVICE 9:4

Lepší vstup do zápasu měl hosté. Nejdříve sice nevyužil šanci Havel, ale po Horkého příležitosti se skóre už měnilo. Domácí se bezúspěšně snažili odpovědět, a tak po kombinaci na opačné straně gólově zakončoval Sobotka.

Žďár stihl snížit ještě do přestávky a po změně stran vyrovnal kuriózní brankou Vítek. Plameny pak začaly mít více ze hry a po trefách Nečase i podruhé skórujícího Vítka vedly už 4:2. Žihadla vrátil do zápasu kontaktním gólem Krutiš, ale domácí opět zvýšili a hned dvakrát. Vítek završil hattrick a tím zajistil hostitelům vedení 6:3 po dvou třetinách.

Žďárští měli útočné choutky i ve třetí třetině. Nejdříve Staněk nastřelil tyč, avšak Střecha ze Staňkem náskok zvýraznili. Budějovice se dočkaly už jen čestného úspěchu z hole Kováře, který střelou od modré využil přesilovku. Poslední slovo však měli domácí.

„Bylo to podobné jako předešlé utkání v Třebíči. Někteří naši starší hráči byli na ledě poprvé nebo podruhé, což bylo znát. Bylo to docela náročné, ale nevadí, každý zápas je pro nás dobrý. Musíme hrát, hrát a trénovat. Budeme hrát na tři pětky, aby toho hráči měli hodně a dostali se do zápasového tempa,“ má jasno trenér Žihadel.

Branky a nahrávky: 19. Bureš (Kuřítko, Jícha), 25. D. Vítek (Nečas), 33. Nečas (Gregar, Kolda), 35. D. Vítek (Pytlík), 37. Kunstmüller (Gregar, Juráň), 40. D. Vítek, 47. T. Střecha, (Kovářů, Krupka), 49. Staněk (D. Vítek, Kunstmüller), 57. Gregar (Juráň) – 6. Horký (Kliment), 11. Sobotka (Rytnauer), 35. Krutiš (Matějka, Rytnauer), 53. Kovář (Čermák, Matějka). Rozhodčí: Kopeček - Zídek, Klouda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 230. Třetiny: 1:2, 5:1, 3:1. M. Budějovice: Čáp (31. Pechek) – Sobotka, Kabelka, Kovář, Kliment, Čermák, Pelikán, Maštera – Mikeš, Pucher, Havel, Rytnauer, Krutiš, Matějka, Hačecký, Horký, Všetečka.