Svaz zredukoval počet skupin ze tří na dvě, čímž by se podle něj měla zvýšit atraktivita celé soutěže.

Všechny tři kluby z Vysočiny pak byly zařazeny do západní skupiny A, což je odsoudilo k dlouhému náročnému cestování, a to i ve všední dny.

Toto rozhodnutí hodně rozčílilo šéfy všech klubů z kraje, především pak předsedu a manažera Moravských Budějovic Zdenka Stojánka. Ten dokonce hned po skončení aktivu přemýšlel o tom, že svůj tým do dalšího ročníku vůbec nepřihlásí. „Je to nesmysl. Je to špatné rozhodnutí, které prosadilo několik jednotlivců na svazu. Nemá to kousek logického podkladu. Je to krok proti hokeji i proti lidem," zlobil se tehdy.

A ani po týdnu svůj názor na rozhodnutí svazu rozhodně nezměnil. „Nemyslím si, že jsem mluvil v emocích, bylo to chladné uvažování. Bylo potřeba vyřešit, jestli na tak dlouhé cesty bude mít vůbec kdo jezdit," tvrdí Stojánek. „Proto jsem povolal realizační tým, jestli jsou ochotní toto podstoupit, protože všichni normálně chodí do zaměstnání. Nakonec jsme se usnesli, že ještě rok vyzkoušíme," dodává.

Klub z Moravských Budějovic teď čeká na to, až ze svazu přijde termínový kalendář. A všichni doufají, že co nejvíce dlouhých výjezdů připadne na víkend. „Podle toho uvidíme, jaké to rozhodnutí bude mít skutečné dopady. Pro nás je totiž hodně důležité, kolik střed budeme hrát venku, a uvidíme, jak to vlastně vyjde. My sice víme, s kým budeme hrát třeba v devátém kole, ale nevíme, jestli to bude středa, nebo neděle," upozorňuje předseda Žihadel. „Když nám všechny tyhle výlety vyjdou na středu a bude to pro nás havárie," doplňuje.

Přesto už je teď jeho rozhodnutí hrát druhou ligu pevné.

„Když už jsme řekli, že to budeme hrát, tak to budeme muset podstoupit, ale nikdo nemůže pochybovat o tom, že to bude obrovský problém," netají Stojánek.

Ten ještě bude muset řešit organizační otázky kolem nového ročníku, realizační tým i hráči už ale pomalu upínají zraky na začátek společné přípravy. „Kluci se sejdou k týdenní přípravě dvacátého července v Moravských Budějovicích. Všichni dostali zprávu, že se zatím mají připravovat sami. Pak se tedy všichni sejdou, trenér si je otestuje a půjde se na led. První zápas pak odehrajeme prvního srpna v Třebíči," zakončuje Stojánek.