Třebíčští mladíci si pro další prohru přijeli v rámci čtvrtého kola skupiny Střed (o 1.-6. místo) na led B-týmu Liberce. Svěřenci Jaroslava Barvíře a Štěpána Oberreitera však nehrají špatný hokej. S výjimkou debaklu v Krkonoších byli svým přemožitelům rovnocenným soupeřem.

A po předchozí porážce od vedoucích Rebelů z Havlíčkova Brodu sehráli Horáci na půdě Severočechů téměř vyrovnanou partii. Duel na ledě Bílých Tygrů nabídl pohledný hokej se šancemi na obou stranách, ovšem ujaly jen ty Liberecké.

Domácí šli v 10. minutě do vedení, které po změně stran navýšili dvěma góly. Hostitelé pečetili vítězství ve třetí třetině. „Utkání bylo hráno ve vysokém tempu a myslím si, že jsme byli pro Liberec nebezpečným soupeřem. I když nás v určitých fázích přehrával, tak jsme měli nebezpečné protiútoky," hodnotí třebíčský kouč Jaroslav Barvíř.

Jeho svěřenci znovu doplatili na chabou koncovku. „Šancí jsme si vytvořili dostatek, ale bohužel nás trápí zakončení. Při tréninku se na to zaměříme," uzavřel hodnocení hlavní trenér Horácké Slavie.

O produktivitě, která vázne už čtyři zápasy, hovořil po předchozích zápasech i jeho trenérský kolega Štěpán Oberreiter.
„Je smutné, že jsme nedali už tři zápasy gól a na tom musíme zapracovat. V dalších zápasech to nechce nic jiného, než dát branku a pak by se to pro nás mělo vyvíjet dobře," řekl asistent třebíčského kormidelníka právě po zmiňované porážce od lídra skupiny z Bodu.

LIBEREC B – TŘEBÍČ 4:0
Branky a nahrávky: 10. Šír (Rychlovský), 22. Ira (Šafařovský), 30. Kotyza (Maťátko), 45. Rychlovský (Šafařovský). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Svobodová. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 50. Třetiny: 1:0, 2:0, 1:0.
Horácká Slavia Třebíč: Kružík (30. Muška) – Mezlík, Svoboda, Vlk, Němec, Dvořák, Bednář, Nejedlý, Bíbr, Válek, Trnka, Průša, Kotačka, Pacalová.