Tím ale výčet odehraných zápasů nekončí. Třebíč totiž zkraje nového roku předehrávala 25. kolo na ledě Benátek a v neděli přivítala České Budějovice. „Odehráli jsme druhý zápas za 24 hodin a pro hráče to bylo nahraně. Kluci se vydali ze všech sil a odměnou je vítězství," pravil asistent trenéra Horácké Slavie Štěpán Oberreiter.

BENÁTKY N. J. – TŘEBÍČ 5:7

V divokou přestřelku se strhl první zápas v novém roce. Třebíčští mladíci jakoby byli duchem ještě na prázdninách a toho soupeř dokonale využil. Benátky vedly v 11. minutě už o čtyři branky!

„Výsledek byl divoký, ale bylo to způsobené tím, že tým nebyl po vánoční přestávce nastartovaný. Než jsme se na začátku zápasu rozkoukali, prohrávali jsme 4:0. Do konce první třetiny se nám ale podařilo snížit a také dát důležitý gól na 4:2," popisuje asistent hostujícího kouče Štěpán Oberreiter.

Horácká Slavia byla zbylé dvě třetiny lepší a převahu korunovala dokonalým obratem. „Utkání jsme chtěli otočit, udělali jsme v kabině dusno a tým se nám podařilo nabudit. Dotahovali jsme, dotahovali a dostali se i do vedení. Soupeř nám sice ještě vyrovnal, ale pak jsme mu odskočili a zápas dotáhli do vítězného konce," hodnotí Oberreiter.

Branky a nahrávky: 1. Šebíková (Šíba), 2. Čermák (Šebíková), 9. Šíba (Douša), 11. Douša (Erbenová), 48. Fišer (Najč) – 17. Křehlík (Kain), 19. Kain, 33. Nejedlý (Dvořák), 41. Dvořák, 44. Trejbal (Křehlík), 54. Křehlík (Trejbal), 56. Bednář. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Třetiny: 4:2, 0:1, 1:4.

Horácká Slavia Třebíč: Kružík (9. Muška) - Svoboda, Trnka, Vlk, Přibyl, Pacalová, Sýkora, Dvořák, Bednář, Nejedlý, Trejbal, Kain, Křehlík, Pacal, Kadrnožka, Bíbr.

TŘEBÍČ – ČESKÉ BUDĚJOVICE B 3:2

Domácí měli v nohách náročný zápas v Benátkách z předchozího dne, ale i přesto měli více ze hry. „Do utkání jsme nastoupili pouze se dvěma obrannými dvojicemi a třemi útoky. Zápas se od začátku hrál ve velmi svižném tempu," komentuje asistent trenéra Horácké Slavie Štěpán Oberreiter.

Třebíč si vypracovala jednobrankový náskok v první třetině. Horácká Slavia po změně stran zvýšila a ještě rozezvučela tyč. Hosté ale stačili vsítit kontaktní gól ještě do druhé sirény.

„Důležité bylo, že jsme v první třetině šli do vedení, které jsme udrželi po celý zápas. Čekali jsme, že soupeř bude mít více sil, protože hrál na tři kompletní formace," řekl po utkání domácí kouč.

Jihočeši ve třetí části bojovali, ale byl to soupeř, kdo skóroval. České Budějovice v závěru už jen korigovaly. „Hráči dokázali tempo a nasazení udržet po celý zápas a hráli jsme výborně i v obranné fázi. Ta dřina se nám nakonec vyplatila a uhráli jsme zaslouženě tři body," hodnotí Oberreiter.

Toho potěšil výkon celého mužstva. „Brankář Muška dnes chytil šanci za pačesy, měl výborné zákroky a mančaft podržel. Pochvalu ale zaslouží všichni naši hráči, protože si opravdu mákli na dno. Takhle by se hokej měl hrát, v plném nasazení po celých šedesát minut, pak se výsledek dostaví," uzavřel hodnocení třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 17. Nejedlý (Dvořák), 22. Kadrnožka (Pacalová), 51. Křehlík (Neledlý, Vlk) - 25. Procházka (Svoboda, Šulista), 59. Vaculík (Egert). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 47. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1.

Horácká Slavia Třebíč: Muška - Sýkora, Trnka, Vlk, Přibyl, Dvořák, Bednář, Nejedlý, Trejbal, Křehlík, Kain, Pacalová.