KOBRA PRAHA B – TŘEBÍČ 6:5
Hosté ke svému poslednímu utkání na ledě soupeře odcestovali v okleštěné sestavě. „Jeli jsme tam se čtyřmi obránci a devíti útočníky, navíc jsme s sebou měli kluka ze starších žáků, který s námi ještě nehrál," podotýká třebíčský trenér Karel Vejmelka. Ten dal příležitost i mladému brankáři. „Patrik Svoboda s námi trénuje od vánoc a šanci si zasloužil. Byl jsem tak rozhodnutý ho na půlku zápasu postavit," vysvětluje kouč Horáků.

Zápas nabídl atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. „Utkání bylo otevřené a hodně se bruslilo. První třetinu byli domácí, kteří měli lepší pohyb, aktivnější a po zásluze vedli 2:1, což se nakonec ukázalo jako rozhodující," vystihl po zápase hostující lodivod.

Kobra po změně stran odskočila a hráči z Vysočiny celou dobu museli dotahovat. „Ve druhé části jsme prohrávali dokonce 3:1, pak jsme sice vyrovnali, ale pak hned dostali čtvrtý gól. Na začátku třetí třetiny nás dostal soupeř pod tlak, dal dvě rychlé branky a odskočil na 6:3. My jsme se dostali do brejkových situací a postupně jsme to stáhli až na rozdíl jednoho gólu. V závěru jsme to ještě zkoušeli bez brankáře a měli šance na vyrovnání," komentuje Vejmelka, který byl i přes porážku spokojen. „Utkání bylo hodně ofenzivní a nakonec jsme sahali po bodu. Klukům jsem za předvedenou hru poděkoval," uzavřel hodnocení hostující kormidelník.
Branky a nahrávky: 12. Buček, 17. Pěkný, 30. Kapal (Sup, Reichmann), 35. Kapal, 41. Buček, 43. Luka (Mazánek) – 16. A. Kotačka, 29. A. Svoboda (D. Svoboda, A. Kotačka), 39. A. Svoboda (A. Kotačka), 46. Průša (Spilka), 58. A. Svoboda (D. Svoboda). Rozhodčí: Novák – Mrázek, Pacovský. Vyloučení: 4:2. Využití: 2:1. Třetiny: 2:1, 2:2, 2:2. Třebíč: Vorčák (32. P. Svoboda) – Strnad, Sobotka, Růžička, Šplíchal, Patočka, Linhart, Hrnčíř, A. Svoboda, Spilka, A. Kotačka, D. Svoboda, Průša, F. Kotačka.

TŘEBÍČ – J. HRADEC 4:1
Trenéři Horácké Slavie dali na závěr sezony příležitost širšímu kádru. Domácí nakročili ke třem bodům už v první třetině. Třebíč po změně stran náskok navýšila a v závěrečné části se skóre již neměnilo.

„Poslední zápas jsme odehráli na čtyři útoky. Dali jsme šanci všem zdravým i mladým hráčům, kteří nezklamali. Zápas byl bezstarostný, ale chtěli jsme, aby si kluci zahráli hokej. Pro některé to byl poslední zápas v kategorii," hodnotí třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.
Branky a nahrávky: 7. Sobotka (Doležal), 19. Mojdl (Hrnčíř), 23. Spilka (Mojdl, Vedral), 39. Spilka (Mojdl) – 37. Michal (Kohout). Rozhodčí: Mezlík – Horký, Kotrba. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 50. Třetiny: 2:0, 2:1, 0:0. Třebíč: Dobrovolný – Strnad, Sobotka, Doležal, Koňařík, Šplíchal, Dvořák, Růžička, Patočka, Mojdl, Linhart, Hrnčíř, A. Svoboda, Spilka, Vedral, A. Kotačka, D. Svoboda, Průša, F. Kotačka.