Samotný zápas na branky příliš bohatý nebyl. Domácí si po dvaceti minutách vypracovali zásluhou Malenovského nejtěsnější náskok, který však měl být vyšší.

„Utkání jsme začali náporem. V první třetině jsme měli spoustu šancí, které jsme nevyužili a obávali se, že by nás to mohlo stát zápas. Gólovek bylo opravdu hodně, jako čisté střely z osy hřiště," komentuje asistent třebíčského trenéra Marcel Caha.

Hosté po změně stran vyrovnali. „Ve druhé části jsme začali víc chybovat v předbrankovém prostoru a hosté nás přehrávali. Byli jsme málo důrazní. Zkusili jsme na soupeře vyvinout větší tlak a střídali jen první dvě lajny, ale branku se nám vstřelit nepodařilo," posteskl si domácí lodivod.

Horácká Slavia se znovu ujala vedení v 52. minutě Pacalem, ale zápas do vítězného konce v základní hrací době nedotáhla. O osudu zápasu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, které jsou specialitou Třebíče. Horáci v této disciplíně letos zvítězili už pošesté a naproti tomu prohráli pouze jednou.

„Do třetí třetiny jsme tak šli za nerozhodného stavu. Dostali jsme se do vedení, ale soupeř tři minuty před koncem vyrovnal. Šance byly z obou stran a hra se přelévala. Nás podržel brankář a zvládl i nájezdy, na které jsme vyhráli i v Benátkách. Díky tomu jsme bodovali už v devátém utkání za sebou," uzavřel hodnocení Caha.

TŘEBÍČ – BENÁTKY 3:2 sn
Branky a nahrávky: 2. Malenovský (Hromádka), 52. Pacal (Marek, P. Trnka) – 32. Najč, 57. Douša, nájezdy – proměnili: Válek, Hromádka, neproměnili: Pacal – Koleček, Domini. Rozhodčí: Martin Mejzlík – Marek, Kotrba. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 30. Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1. Třebíč: Dobrovolný – Čermák, Vlk, Pachl, Marek, Němec, Šaroun, P. Trnka, Válek, Makovička, Malenovský, Svoboda, Hromádka, Mojdl, Pacal, Kotačka.