Vyřazovací část je v podstatě jiná soutěž, začíná se od nuly a co na tom, že svěřenci Romana Mejzlíka narazí ostravskou Porubu.
„Postavíme nejsilnější možnou sestavu a budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledky a dostat se co nejdál," slibuje třebíčský kouč.

Ten měl po většinu nadstavby složitější úlohu. Starší dorost ve své soutěži bojoval o postup do extraligy a od vedení třebíčského klubu dostal prioritu. Pro Mejzlíka to znamenalo, že jeho tým musel hrát s minimem hráčů.

„Přednost dostal starší dorost, a proto jsme jimi nemohli doplňovat kádr, až na poslední dva zápasy. Nyní mají dorostenci jistý postup do extraligy a my si ty hráče můžeme vzít," nechal se slyšet trenér juniorů Horácké Slavie Třebíč.

Přesto se podařilo ve skupině B obsadit třetí místo, které bylo maximem, čeho šlo dosáhnout. O první a druhou příčku se podle očekávání utkali favorité soutěže Hradec Králové a Poruba.

„Je potřeba to vidět pozitivně. Hráli jsme dobré zápasy s hodně silnými, ne-li výbornými soupeři, což je pro ty kluky dobré pro jejich další hokejový rozvoj. To mužstvo zvládlo nadstavbu jako celek velice dobře," má jasno třebíčský lodivod.

Jen s Hradcem Králové a Porubou jeho svěřenci neuspěli. „Bohužel se nám nepodařilo bodovat s těmi nejlepšími týmy v soutěži. Máme na to dva nebo tři zápasy, abychom to změnili v play-off. Jsou to pro nás dvě nebo tři šance," mají třebíčští mladíci podle slov kormidelníka o motivaci postaráno.

Ostatní zápasy Horáci zvládli. „Povedlo se nám porazit ostatní soupeře, kteří jsou také silní, ať už Přerov, Havířov nebo Vsetín. Bodovali jsme i na jejich hřištích. Takže naše výsledky jsou dobré. Tedy kromě těch zápasů s prvním Hradcem a druhou Porubou, kteří nás buď přehráli a nebo porazili těsně," ohlédl se za právě skončenou nadstavbou Mejzlík.

Tu začala Třebíč na právě ledě ostravské Poruby, kde utrpěla debakl (2:10), ale poté sehrála proti Severomoravanům vyrovnanější duely (doma 4:6 a 2:6, venku 3:5), byť bez bodového zisku. Bude čtvrtfinálový soupeř pro Horáckou Slavii soupeřem osudovým?

„Sezona pro nás nemusí skončit. Uvidíme, jaký budeme moci sestavit tým pro play-off a jak se s tím popasujeme. Abychom mohli pokračovat, povinnost nám velí dvakrát nad Porubou vyhrát. My v té sérii nemáme co ztratit," burcuje svoje svěřence šéf třebíčské střídačky.

Hokejové menu

Liga juniorů – play-off
Čtvrtfinále skupiny B, 1. zápasy – pátek: Poruba – TŘEBÍČ, Hradec Králové – Vsetín. Odvety – neděle: TŘEBÍČ – Poruba, Vsetín – Hradec Králové.

Případné třetí rozhodující zápasy by se hrály v Porubě a Hradci Králové v úterý.

Liga staršího dorostu – skupina B
18. kolo – pátek: Hodonín – Přerov, Žďár nad Sázavou – TŘEBÍČ, Opava – Prostějov, 19. kolo (neděle): Prostějov – Přerov, Žďár nad Sázavou – Opava, TŘEBÍČ – Hodonín.

Liga mladšího dorostu – skupina Střed (1-6)
8. kolo (neděle): České Budějovice B – Liberec B, Havlíčkův Brod – TŘEBÍČ, Krkonoše – Pardubice B.

O co se hraje

Do play-off postoupily z obou nadstavbových skupin (A, B) první čtyři týmy. Čtvrtfinále, ve kterém se utká ze stejné skupiny první se čtvrtým a druhý se třetím mužstvem v tabulce, se hraje na dva vítězné zápasy (doma, venku). Začíná se na ledě lépe postaveného, kde by se uskutečnilo případné třetí rozhodující utkání. 
V semifinále se střetnou do kříže lepé postavený z jedné skupiny s hůře postaveným postupujícím ze druhé skupiny. Dva nejlepší z vyřazovací fáze ligového ročníku pak čeká tříčlenná baráž s posledním extraligovým týmem, kde se bude hrát o jedinou vstupenku do nejvyšší soutěže.