„Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. My jsme po celý zápas tahali za kratší konec, řekl po prohraném duelu o prvenství v tabulce třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci poměrně brzy obdrželi dva slepené góly, které trenér Horácké Slavie označil za laciné. „Byl to nedůraz v obraně a špatné střídání. Hráči utekli z ledu a nechali tam gólmana samotného," popsal třebíčský lodivod.

Horáci se mohli vrátit do zápasu, ale Bednář trestné střílení neproměnil. Písek naopak ve druhé třetině zvýšil na 3:0 a ve třetí části přidal čtvrtý gól. Hosté z Vysočiny pak zabrali, ale tři góly ani na vyrovnání nestačily.

„Soupeř kontroloval hru do 52. minuty, kdy jsme dali gól a psychicky se zvedli. Písek trošku zvolnil, když vedl o čtyři branky, a tak jsme dali tři góly a ještě mohli vyrovnat. Z minima jsme mohli vytěžit nějaký bod, ale šanci z power-play jsme neproměnili," mrzelo Mejzlíka.

Třebíč poté doma porazila Velké Popovice, které ale musela přestřílet. Utkání se totiž hrálo doslova bez obran. „Bohužel jsme pokračovali v nedůrazu. Naštěstí jsme víc gólů než soupeř, ale to je náš klasický zápas s Popovicemi. Hraje se bezstarostný hokej, padá hodně gólů, hosté mají v týmu dobré střelce, ale je to naším nedůrazem i lajdáckostí," kroutil hlavou kormidelník Horácké Slavie a dodal: „V kabině jsme si k tomu něco řekli, ale hráči obou týmů si na ledě dělali, co chtěli. Výsledek 9:7 a šestnáct gólů se divákům líbí, ale z pohledu přípravy na další těžké zápasy, které nás ve zbytku sezony čekají, to optimální nebylo."

Horácká Slavia v pátečním 25. kole druhé nejvyšší soutěže zavítá do Tábora a v neděli hostí Kolín. Třebíč nyní ztrácí na vedoucí Písek už pět bodů, a proto musí bezpodmínečně vyhrávat a čekat na zaváhání lídra. K úspěchu bude podle slov Romana Mejzlíka nutné zlepšit defenzivní činnost.

„Oba soupeři jsou dobří, a pokud budeme pokračovat v té obranné činnosti jako posledně, já tedy doufám, že ne, tak nemůžeme uspět. Já však pevně věřím, že si to v hlavách lépe srovnáme a budeme hrát důstojnější partii, než jsme předvedli v Písku a nebo proti Popovicím," hlásí šéf třebíčské střídačky.

Ten si během sezony pochvaloval, že se jeho mužstvu daří vstřelit více branek než soupeř. To až na několik výjimek platí dosud.
„Z dobré obrany dokážeme góly dát a do šancí se dostat, ale musí to být podpořené dobrou prací směrem dozadu. Hokej nelze hrát jen do útoku. Všichni sice chtějí hrát dopředu, ale tak to dělat nelze. Nátlakovou hru v útočné fázi ano, ale nesmí chybět důsledná obrana. Jinak nemáme šanci v dalších zápasech uspět," má jasno třebíčský trenér.

Hokejové menu
Liga juniorů – skupina Střed
Pátek: Kolín – Krkonoše (19.00), Písek – Boskovice (20.00), Tábor – Třebíč (19.30), Jindřichův Hradec – Chrudim (20.00). Neděle: Boskovice – Chrudim (17.00), Krkonoše – Jindřichův Hradec (17.00), TŘEBÍČ – Kolín (12.30)), Havlíčkův Brod – Tábor (15.00), Písek – Velké Popovice (16.00).

Liga staršího dorostu – skupina B (Východ)
Párwk: Jablonec nad Nisou – Warrior Brno (17.45), Přerov – Šumperk (15.30), Kolín – TŘEBÍČ (15.00). Neděle: Kolín – Jablonec nad Nisou (10.00), TŘEBÍČ – Přerov (15.45).

Liga mladšího dorostu – skupina E (o umístění)
Neděle: Jindřichův Hradec – Pardubice B (12.00), Benátky nad Jizerou – TŘEBÍČ (16.00).