Třebíčští mladíci stihli v uplynulém kalendářním roce vybojovat devět bodů a drží čtvrté místo zaručující postup do vyřazovací fáze soutěžního ročníku.

„S dosavadním průběhem sezony můžeme být spokojení. Chtěli bychom v jejím závěru uhrát co nejvíce bodů a dostat se do play-off. Tento cíl mají určitě všechny týmy a jak se ukázalo, všichni mají kvalitní mužstva," podotýká třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci mají na pátý Vsetín náskok pouhý bod, a proto ve víkendovém dvojzápase v Hradci Králové a doma proti Havířovu potřebují uspět. „Dnes nás čeká velmi kvalitní a o další hráče posílený Hradec Králové, se kterým jsme doma sehráli i přes porážku (1:3) dobré utkání a na tento výkon budeme chtít navázat i na jejich hřišti," pravil šéf třebíčské střídačky.

Horácká Slavia se v nadstavbové části potýká s jedním problémem, na domácím ledě ještě nezvítězila a dosud získala jeden jediný bod. V posledním utkání uplynulého kalendářního roku prohrála se Vsetínem po samostatných nájezdech.

První příležitost zlomit tuto nepříznivou bilanci bude Třebíč mít pozítří, kdy hostí poslední Havířov. „V neděli přijede Havířov, na jehož ledě jsme dokázali vyhrát na nájezdy. To utkání bylo poměrně vyrovnané v celém průběhu," zalovil v paměti třebíčský lodivod.

Kormidelník Horácké Slavie ví, že jeho tým čeká v cestě k vytyčenému cíli ještě dlouhá cesta a spousta práce. „Každý bod má pro nás velkou cenu, protože tabulka je kolem čtvrtého postupového místa poměrně vyrovnaná," má jasno Mejzlík. Ten musí řešit absence.

„Při posledním loňském utkání se nám vážně zranili dva hráči, se kterými delší dobu nemůžeme počítat. Někteří hráči v přestávce prodělali virózu a mají tréninkové manko. Doufáme ale, že se dají pro následující utkání dohromady," nastiňuje třebíčský trenér.

Podobně jsou na tom i junioři z Havlíčkova Brodu. Rebelové stihli ve stejném období nasbírat také devět bodů, po osmi kolech jim patří ve skupině A čtvrtá příčka a též se chtějí probojovat do vyřazovací fáze.

„Před koncem roku nás postihla marodka a zápasy jsme museli odehrát ve třinácti lidech, což je málo. Ale i tak jsme dokázali odehrát vyrovnané zápasy. Nyní se nám marodka vyprázdnila a chceme se poprat o play-off, což by byla pro kluky velká odměna. S dosavadním průběhem jsem spokojený," pravil brodský kouč Richard Cachnín.

Jeho svěřenci dnes v prvním zápase po novém roce hostí Písek. „Pro mě je tento soupeř překvapením. Má stabilní výkonnost, vrátili se jim dva hráči z extraligy a hrají útočný hokej. Chceme doma uspět," nechal se slyšet trenér Rebelů.