To svěřenci Romana Mejzlíka v dnešním 12. kole B-skupiny juniorské ligy hostí Zubry z Přerova a v neděli se představí ve Vsetíně. Jelikož se už nadstavbová fáze do své druhé poloviny přehoupla, nejsou oba víkendoví soupeři pro třebíčského trenéra velkou neznámou.

Horáci mají s Přerovem vzájemnou bilanci vyrovnanou, vždycky vítězili hosté. Minulé utkání na ledě Horácké Slavie strhli Zubři vítězství na svou stranu dvěma slepenými góly v závěru. „Utkání bylo vyrovnané, ale v této části sezony soupeři chyby trestají," řekl tehdy po utkání Mejzlík.
Odveta na přerovském ledě byla o něčem jiném a Třebíč si i přes rozpačitý začátek odvezla všechny body. „První třetinu jsme se nedokázali vyrovnat s tvrdostí soupeře, ale vytáhl nás vyrovnávací gól na 1:1. Od druhé části jsme už byli lepší, potrestali chyby soupeře a ve třetí třetině si vedení pohlídali," shrnul kormidelník Horácké Slavie.

Jeho tým má mírně příznivější vzájemnou bilanci se Vsetínem, na jehož půdu zavítá v nedělním 13. kole. Tam v prvním měření sil zvládli Horáci divokou přestřelku 8:5. „Hra byla z obou stran bezstarostná s řadou chyb a my těch šancí využili víc," ohlédl se Roman Mejzlík.

Doma jeho tým podlehl Valachům na samostatné nájezdy. Bylo to hodně těžké utkání, protože Vsetín umí dát gól a my okénka v obraně máme. Měli jsme strach, že soupeři nabídneme hodně šancí a bude padat spousta branek jako ve Vsetíně. Celkově ten výkon nebyl špatný, ale nedokázali jsme proměnit víc nájezdů," shrnul další vzájemné utkání šéf třebíčské střídačky.

Nyní Horákům patří čtvrté a poslední místo v tabulce, o které ještě budou muset bojovat. O prvenství v šestičlenné skupině si to rozdají favorité vedoucí Poruba a druhý Hradec Králové, které nyní dělí dva body. Ovšem o zbylé dvě příčky zaručující postup do play-off se uchází hned čtyři týmy – Třebíč, Vsetín, Havířov, kteří nasbírali shodně po dvanácti bodech, a o bodík lépe je na tom aktuálně třetí Přerov.

„Tabulka je kromě na špici se pohybujících favoritů vyrovnaná a o zbylá dvě místa v play-off se popereme my, zbylé čtyři týmy. Každý bod tedy bude důležitý," nastiňuje cíl trenér Horácké Slavie.

Hokejové menu
Liga juniorů – skupina B
Dnes: TŘEBÍČ – Přerov (18.00), Hradec Králové – Havířov, Poruba – Vsetín. Neděle: Vsetín – TŘEBÍČ, Havířov – Poruba, Přerov - Hradec Králové.

Liga staršího dorostu – skupina B
Neděle: Hodonín – Opava, Prostějov - Žďár nad Sázavou. Přerov - TŘEBÍČ odloženo.