Třebíčští byli v první polovině utkání vedoucímu týmu soutěže více než vyrovnaným soupeřem, místy jej přehrávali, ale z tlaku nic nevytěžili.


Dopláceli na střeleckou nemohoucnost. Byli to naopak Ústečtí, kdo se v polovině zápasu ujal vedení, a i přes enormní snahu domácích vstřelili další čtyři branky.

TŘEBÍČ – ÚSTÍ NAD LABEM 0:5


Začátek úvodního dějství byl oboustranně opatrný. Postupem času hosté přebírali iniciativu na své hokejky a vypracovali si několik slibných šancí, ale Třebíčské svými zákroky podržel spolehlivý gólman Leoš Mikulka.


Do druhé třetiny domácí vlétli s větším nadšením, vytvořili si tlak, i brankové příležitosti, ale bez gólového efektu, čehož Ústečtí bezezbytku náležitě využili. „Jednou jsme v době našeho tlaku špatně vystřídali, soupeř nám ujel a zavěsil,“ posteskl si třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.


Jeho tým ještě do konce druhé sirény dvakrát inkasoval. Nejprve hosté využili dvojnásobnou přesilovou hru, a v téže početní výhodě už proti čtyřem zvýšili na 3:0.


V závěrečné třetině domácí ve snaze o zvrácení nepříznivého vývoje vrhli všechny síly do útoku, ale opět je zradila koncovka. Zuby si postupně v gólových šancích vylámali Roman Kadela, Jiří Čtveráček a Tomáš Vondráček.


„Pořád se nám nedaří v koncovce, šance si vytváříme, ale neproměňujeme. Kluci jsou pak z toho nešťastní a svazuje je to,“ lituje nevyužitých šancí trenér juniorky, jehož svěřence soupeř do konce utkání soupeř potrestal ještě dvěma góly.


„Na to jsme už nedokázali odpovědět. Když nedáme branky, nemůžeme vyhrát. Doufám, že už se nám střeleckou smůlu podaří prolomit. Budeme na tom neustále pracovat,“ má jasno trenér mladíků.

Třebíč: Mikulka - Mečiar, Čtveráček, Jaroš, Mlejnek, Kotrba, Belatka, R. Kadela – E. Kadela, Krutiš, Klíma – Vítek, Kesner, Vondráček – Křenek, Jordan, Dočekal – Sochor, Jankovský, Burda.