Hráči z Vysočiny přesto po první třetině vedli zásluhou Michálka. „Herně to z naší strany nebylo dobré. Byli jsme pod neustálým tlakem domácích, ale dali šťastný gól, který nás držel nad vodou. Samozřejmě jsme se mohli spolehnout na brankáře Šoustala, který toho spoustu vychytal," pochválil gólmana hostující trenér Roman Mejzlík.

Po změně stran ale domácí srovnali a ve třetí části se skóre neměnilo. „Ve druhé třetině domácí vyrovnali a hra byla pořád stejná. My jsme se nemohli vymanit z tlaku a čekali, jestli se nám podaří utkání zlomit zase nějakou šťastnou brankou. Domácí měli několik šancí, ale utkání dospělo do nájezdů, které jsme rozhodli v páté sérii," hodnotí kouč Horáků.

Klíčové utkání bude podle jeho slov to další v ostravské Porubě. „Musíme stále počítat zraněné i nemocné a doufat, že se jich co nejdříve uzdraví. V neděli jedeme do Poruby a tam se bude rozhodovat, jestli ve zbývajících zápasech bude ještě o co hrát. Musíme tam uspět, i když je to favorit, abychom tuto skupinu ještě zamotali," má jasno třebíčský lodivod.

ÚSTÍ N. L. – TŘEBÍČ 1:2 sn
Branky a nahrávky: 33. Magasanik (Žďánský, Kopta) - 15. Michálek (Wasserbauer, Kajnar), rozhodující nájezd: Caha. Rozhodčí: Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:5, navíc Balcar (Ústí) 10 min. OT za nesp. chování. Bez využití. Střely 53:24. Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0. Třebíč: Šoustal - Caha, Urban, Šimka, Michálek, Nejedlý, Wasserbauer, Svoboda, Strnad, Dvořák, Matov, Kajnar, Tůma.