Třebíčští mladíci si tak ve Vsetíně s přehledem dokráčeli pro důležité vítězství.

VSETÍN – TŘEBÍČ 2:4


Třebíč, která nastoupila se třinácti hráči do pole, sice začala zostra, ale několik šancí v úvodu zůstalo nevyužitých. „Hráli jsme s chutí, i když nám chyběli nám Švaříček s Kozou. Roman Kadela pomáhal áčku a Vítka jsme uvolnili na zápas druhé ligy do Žďáru,“ vyjmenoval absence třebíčský kouč Kamil Pokorný.


Skóre se poprvé měnilo až ve 13. minutě. Hostující kapitán Petr Krutiš využil přesilovou hru.


„Jeli jsme k tomu zápasu s čistou hlavou, protože jsme měli téměř nedostižitelný náskok a k definitivě nám z posledních pěti zápasů zbývalo uhrát jediný bod,“ řekl po utkání trenér Třebíče.


Úvod prostřední části znovu patřil Horácké Slavii a po pěti minutách zvýšil Eduard Kadela. Třebíčané nadále byli nebezpečnější. Minutu před druhou sirénou na rozdíl třídy zvýšil David Křenek.


„Předvedli jsme dobrý hokej, kdy jsme byli jednoznačně lepší a po dvou třetinách jsme vedli tři nula,“ pochvaloval si šéf třebíčské lavičky.
Úvod závěrečného dějství patřil domácím, kteří v rozmezí necelých tří minut po gólech Chocholáčka a Gromuse snížili na rozdíl jedné branky.


„V závěru druhé třetiny udělal zbytečný faul Vondráček a tuto přesilovku soupeř na začátku třetí třetiny využil a pak nám po naší chybě dal druhý gól, a tímto se vrátil do zápasu,“ kroutil hlavou třebíčský lodivod.


Jeho svěřenci poté nevyužili šance Vondráčka, Krutiše a Dočekala. Valaši se již na nic nezmohli a nepomohlo jim ani odvolání brankáře. Navíc střelou do odkryté branky pečetil vítězství Třebíče Jiří Čtveráček.


„Vítězství jsme si na konci zápasu s přehledem pohlídali. Jediné, na co si mohou postěžovat, je slabá produktivita, protože jsme nedali dalších osm tutovek,“ uzavřel hodnocení trenér Horácké Slavie.

Branky a nahrávky: 41. Chocholáček (Ondra, Jurík), 43. Gromus (Sýs) - 13. Krutiš (Dočekal, Kotrba), 25. Kadela (Vyhnálek), 39. Křenek (Krutiš, Dočekal), 60. Čtveráček. Rozhodčí: Hradil - Novák, Škrobák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 230. Třetiny: 0:1, 0:2, 2:1. Třebíč: Wolf - Belatka, Čtveráček, Kún, Kotrba, Dvořák - Kadela, Kesner, Vondráček - Křenek, Krutiš, Dočekal - Giz, Vyhnálek.