Svěřenci Romana Mejzlíka už s oběma víkendovými soupeři ztratili, když zvítězili až na samostatné nájezdy. „V Jindřichově Hradci se nám nepodařilo vyhrát za tři body a s Chrudimí jsme v prvním zápase sezony doma ztratili bod. Nic lehkého nás nečeká," má jasno trenér Horácké Slavie.

Třebíč minule trápila marodka, a tak musela zápas v Táboře a doma proti Kolínu odehrát se třinácti, respektive dvanácti hráči do pole. Tým z Vysočiny tak i přes dvě vítězství nepodal výkon podle představ.

„Doufejme, že se hráči dají zdravotně dokupy a virózy, díky kterým nás bylo posledně málo, pominou a budeme moct nastoupit s větším počtem hráčů," přeje si šéf třebíčské střídačky.

Na jihu Čech rozhodovali Horáci až ve třetí třetině, do které díky vynikajícímu brankáři Davidovi Svobodovi vstupovali za stavu 1:0, neboť šance řešili podle slov kouče lajdácky. Hosté si plný bodový zisk zajistili čtyřmi góly právě až v poslední části.

Domácí duel proti Kolínu měl podobný průběh. Horácká Slavia sice od osmé minuty vedla, ale zvýšila až ve druhé třetině a definitivu získala až v závěru. „Výsledek 4:0 sice hovoří o tom, že jsme to měli pod kontrolou, ale ze začátku to tak rozhodně nebylo," má jasno třebíčský lodivod.

Jeho tým opět podržel gólman. „Díky němu se zápas vyvíjel pro nás dobře, podržel nás. Škoda, že jsme mu nepomohli k nule v Táboře. David se dočkal čistého konta až proti Kolínu a za oba zápasy toho vychytal hodně. I když třeba zákroků nebylo moc, ale byly hodně důležité, protože šlo o velké šance. Poté, co jsme mu nepomohli před čtrnácti dny v Písku (3:4) a proti Velkým Popovicím (9:7), se dostal opět do pohody. A můžeme na něm zase stavět," pochvaloval si po posledním dvojzápase Mejzlík.

Třebíč v současné době ztrácí pět bodů na vedoucí Písek a boj o prvenství v tabulce nemá ve svých rukou. Prvotním cílem však je, hrát atraktivní hokej, což se Mejzlíkově mužstvu dosud dařilo. Minulé dvojutkání, které Horáci odehráli v okleštěné sestavě, bylo výjimkou.

„Doufám, že už zase budeme hrát naší hru, kterou celou sezonu po našich hráčích chceme," hlásí třebíčský kormidelník. Hráči z Vysočiny zavítají nejdříve do Jindřichova Hradce. „Uvidíme, v jakém rozpoložení se sejdou. Moc jich není, a když jim hrají muži, tak mají problém dát sestavu dohromady. Já doufám, že už budeme schopní podat lepší výkon, než jsme podali posledně," nechal se slyšet třebíčský kouč.

Hokejové menu
Liga juniorů – skupina Střed
Pátek – od 18.00: Velké Popovice – Boskovice, od 19.00: Tábor – Písek, Kolín - Havlíčkův Brod, od 20.00: Jindřichův Hradec – TŘEBÍČ, Chrudim – Krkonoše.
Sobota – od 12.00: Chrudim – TŘEBÍČ. Neděle – od 13.00: Kolín – Písek, od 16.30: Jindřichův Hradec - Havlíčkův Brod, Tábor - Velké Popovice, od 17.00: Boskovice – Krkonoše.

Liga staršího dorostu – skupina B
Pátek – od 12.30: Jablonec nad Nisou – TŘEBÍČ, od 15.00: Warrior Brno – Šumperk.
Neděle – od 11.00: Přerov – Kolín, od 11.30: Warrior Brno – TŘEBÍČ.

Liga mladšího dorostu – skupina E
Sobota – od 17.30: Pardubice B – Benátky nad Jizerou.
Neděle – od 12.00: Jihlava B – Jindřichův Hradec.