Svěřenci Romana Mejzlíka a Jiřího Krejčího poté v 35. kole skupiny východ hostili Orlovou. O vítězství rozhodli až ve třetí třetině.

KOMETA ÚVOZ – TŘEBÍČ 3:3

Domácí nastoupili se čtyřmi kompletními pětky a svým stylem, dělali vedoucímu celku tabulky značné problémy. Třebíč sice v osmé minutě poslal do vedení Křenek, ale brněnský Březa minutu před první sirénou vyrovnal.

„Kometa hraje důrazný hokej plný obětavostí a zarputilostí, což nám moc nevyhovuje. To se potvrdilo hned v první třetině, kdy nás přehrávali,“ uvedl na adresu soupeře asistent trenéra Horácké Slavie Jiří Krejčí.

Prostřední část nabídla vyrovnanou partii. Ve 24. minutě hostům vrátil vedení svým druhým přesným zásahem Křenek, ale o tři minuty později domácí Hakl vyrovnal. Nakonec to však byla Třebíč, kdo po čtyřiceti minutách vedl. O rozdílový branku se ve 34. minutě postaral opět Křenek, který tak zkompletoval hattrick. Ovšem to bylo ze strany Horácké Slavie vše.

„Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali a dostali se do vedení, ale bohužel jsme nedokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Šance jsme na to měli, ale po druhé třetině jsme vedli jen tři dva,“ litoval třebíčský lodivod.

Jeho svěřenci sahali po výhře, o kterou je připravila branka Nováka z 58. minuty. „Třetí třetina přinesla vyrovnaný hokej, kdy se dvě minuty před koncem přiklonilo štěstí na stranu Komety, která takovou pro nás nešťastnou brankou vyrovnala,“ uzavřel hodnocení třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 19. Březa (Novák), 27. Hakl (Prokeš, Březa), 58. Novák (Krytinář) – 8. Křenek (Krutiš), 24. Křenek (Kesner), 34. Křenek (Krutiš, Krejčí). Rozhodčí: Čech – Skopal, Bilík. Vyloučení: 5:7 , navíc Pospíšil (KOM) 10 min. za nesp. chování. Využití: 1:0. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:0. Horácká Slavia Třebíč: Wolf – Krejčí, Kotrba, B. Kún, Belatka, Švaříček, Vyhnalík – Kesner, Krutiš, Křenek – Paták, Vysloužil, Šulc – Kastner, Vlašín, Nahodil – Vítek.

TŘEBÍČ – ORLOVÁ 4:1

Domácí během úvodních deseti minut získali dvoubrankové vedení. Nejprve v sedmé minutě otevřel skóre Paták a o poté o minutu později zvýšil Vysloužil. Ovšem v deváté minutě snížil hostující Jurko. Ve druhé třetině branka nepadla.

„Utkání jsme si zbytečně zkomplikovali tím, že jsme za stavu dva nula nějakým způsobem polevili a dostali kontaktní branku,“ posteskl si třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci tak po celé dvě třetiny neměli nic jistého. Hráči Horácké Slavie zahodili několik vyložených šancí a tím dávali soupeři dýchat.
Orlová podnikla několik brejků, ale brankář Wolf byl pevný jako skála. Domácím přinesla uklidnění výhodnější přesilová hra čtyři na tři, která trvala 51 vteřin. Početní převahu využil střelou od modré čáry Kotrba, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1.

V 50. minutě mohlo být na drama zaděláno, ale to by Orlová musela využít 42 vteřin trvající přesilovku pět na tři.

Za další tři minuty Třebíč zasadila soupeři další ránu, když nejprve nevyužila přesilovou hru, ale krátce po návratu hostujícího hráče z trestné lavice na konečných 4:1 upravil Kesner.

„Utkání bylo otevřené až do doby než jsme zvýšili na tři jedna. Potom jsme se trošku uklidnili. Nám prostě vadí ta mužstva, která hrají důrazný hokej a my je chceme přehrávat moc lehce. V zápasech nám tak chybí nasazení a trošku víc zarputilosti,“ hodnotí trenér Horácké Slavie.
„Pak si myslíme, že ta mužstva přehrajeme, ale musí tam být nasazení. Když toto chybí, tak bude těžké úkol, který jsme si dali do budoucích zápasů, zvládnout. Čekají nás určitě těžší soupeři. Orlová bojovala a bylo to otevřené do poslední třetiny. Byli jsme rádi, že jsme čtyři jedna vyhráli, i když výkon nebyl moc dobrý,“ uzavřel hodnocení třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 7. Paták (Belatka), 8. Vysloužil (Křenek, Kesner), 47. Kotrba (Šulc), 53. Kesner (Křenek) – 9. Jurko (Majola, Bazgier). Rozhodčí: Kukeně – Reich, Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Křenek (TR) 10 min. za nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Třetiny: 2:1, 0:0, 2:0. Horácká Slavia Třebíč: Wolf – Čtveráček, Kotrba, B. Kún, Belatka, Krejčí, Švaříček – Kesner, Krutiš, Křenek – Paták, Vysloužil, Šulc – Kastner, Nahodil.