TÁBOR – TŘEBÍČ 1:5
Utkání nabídlo vyrovnanou partii s minimem šancí. V 11. minutě poslal hosty do vedení Wasserbauer, ale skóre se už do první přestávky neměnilo. „V první třetině jsme hráli dobře a byl to z obou stran slušný hokej. My jsme naštěstí šli do vedení a měli ještě možnost zvýšit, ale nájezd jsme neproměnili. Šance se rodily těžko, ale oba gólmani vyčnívali nad střelci," komentuje trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík.

Domácí po změně stran začali náporem a sahali po vyrovnání, ale Třebíč podržel jistý brankář David Svoboda. Horáci díky němu udrželi nejtěsnější vedení po čtyřiceti minutách. „Druhou třetinu jsme začali špatně, dostali se pod tlak, se štěstím vyřešili nebezpečnou situaci u brány a pak byl gólman Svoboda na místě. Pořád jsme vedli 1:0, za což musíme poděkovat našemu brankáři. My jsme měli několik samostatných úniků i šancí, které ale byly lajdácky zakončeny," posteskl si třebíčský kouč.

Jeho cílem bylo dotáhnout zápas do vítězného konce, což se také podařilo. Skóre postupně navýšili Bednář, Matov a Všetečka. Tábor se dostal ke slovu až v 58. minutě, kdy snížil na 1:4 z pohledu Jihočechů Václav Prchal. V samotném v závěru dal výsledku konečnou podobu hostující Bednář.

„Do poslední části jsme šli zkusit udržet výsledek, ale věděli jsme, že to bude těžké. Povedlo se nám dát góly a proměněnými šancemi se uklidnit. Domácí jsme drželi až do stavu 4:0, ale těsně před koncem dostali gól, když jsme si špatně rozebrali hráče ve třetině. Oba gólmani podali výborný výkon, my jsme byli trošku šikovnější v koncovce a utkání dovedli do vítězného konce," hodnotí Mejzlík.
Branky a nahrávky: 58. Václav Prchal (Vojtěch Prchal) – 11. Wasserbauer (Matov), 43. Bednář (Matov, Všetečka), 46. Matov (Všetečka, Bednář), 54. Všetečka (Hort), 59. Bednář (Všetečka, Matov). Rozhodčí: Nečas – Štětina, Žídek. Vyloučení: 5:5, navíc Hájek - Bednář, Všetečka (všichni 10 minut OT). Využití: 0:1. Diváci: 30. Třetiny: 0:1, 0:0, 1:4. Třebíč: Svoboda – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Tichý, Jirák, Wasserbauer, Hort, Matov, Kajnar, Maštera, Tůma, Bednář.

TŘEBÍČ – KOLÍN 4:0
Domácí nastoupili v okleštěné sestavě, jen se dvanácti hráči do pole a podle toho vypadala i předváděná hra. „Celou sezonu se snažíme hrát aktivní hokej, ale tentokrát nám to vzhledem k omezenému počtu hráčů nešlo. Nemohli jsme hrát nátlakový hokej. Slovy klasika: nepouštěli jsme se do žádných větších akcí," komentuje třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Úvodní dějství bylo o jedné brance, kterou zaznamenal v osmé minutě Urban. Zvýšit mohl o čtyři minuty později Matov, ale trestné střílení neproměnil.

„Měli jsme nějaké šance a hosté také. Nebyla to nějaká ofenzivní a oku lahodící podívaná. Obě strany čekaly na chybu soupeře a byl to boj od kruhu ke kruhu v útočné i obrané třetině s minimem střelby z obou stran. My jsme šli naštěstí do vedení," těšilo třebíčského lodivoda.

Jeho tým se mohl opět spolehnout na brankáře Davida Svobodu, který domácí v kritických chvílích podržel. „Náš gólman opět vyřešil nebezpečné bravurně. Několikrát jsme ho nechali vyniknout tím, že jsme si špatně rozebrali hráče, nebo se stala nezaviněná chyba, když třeba hráč upadne a soupeř získá puk. To se nám stalo v první třetině několikrát. Čtyřikrát byli volní hráči před Davidem a on je vychytal. Tyto zákroky prostě rozhodly o příznivějším vývoji pro nás," pochválil brankáře Mejzlík.

Po změně stran zvýšil Hort, ale rozhodnutí padlo až v úplném závěru. Po několika nevyužitých příležitostech Kolína přidal třetí branku Horáků Bednář a dvě minuty před koncem využil přesilovou hru Kajnar.

„My jsme dali ve druhé třetině gól na 2:0 a chtěli pozorně bránit bez zbytečných faulů. Soupeře jsme nepustili do tlaku. Světlým momentem byla využitá přesilovka v závěru, ze které jsme dali čtvrtý gól. Moc ke koukání to nebylo, ale máme další vítězství, které se počítá," uzavřel hodnocení Mejzlík.
Branky a nahrávky: 8. Urban (Maštera, Kajnar), 28. Hort (Bednář, Jirák), 56. Bednář (Wasserbauer), 58. Kajnar (Šimka, Wasserbauer). Rozhodčí: Král – Čuňočka, Kríž. Vyloučení: 5:4, navíc Marvánek (KOL) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 55. Třetiny: 1:0, 1:0, 2:0. Třebíč: Svoboda – Pokorný, Urban, Šimka, Tichý, Jirák, Wasserbauer, Hort, Matov, Kajnar, Maštera, Tůma, Bednář.