PÍSEK – TŘEBÍČ 4:3
Přímý souboj o první místo v tabulce nezačali hosté vůbec dobře. Domácí se po dvou chybách soupeře ujali v krátkém časovém sledu vedení.

„Myslím, že soupeř byl lepší. Prohrávali jsme díky dvěma slepeným gólům po nedůrazu v naší třetině a špatném střídání. Hráči utekli z ledu a nechali tam gólmana samotného. Pak jsme se mohli vrátit do zápasu, ale trestné střílení neproměnili," mrzelo třebíčského kouče Romana Mejzlíka.

Zlom nastal po změně stran, kdy Písek zvýšil na rozdíl třídy. „Domácí zápas zlomili ve druhé třetině, kdy nám odskočili na tři góly," má jasno trenér Horácké Slavie.

Aby toho nebylo málo, tak Jihočeši ve třetím dějství přidali čtvrtou trefu. Třebíč se dostala ke slovu až v 52. minutě brankou Všetečky a v samotném závěru zahájila stíhací jízdu. Horáci však stačili jen po gólech Juráně a Kajnara zápas zdramatizovat.

„My jsme se dostali do hry až ve třetí části za stavu 0:4. Soupeř kontroloval utkání do 52. minuty. Pak jsme dali gól a psychicky se zvedli. Písek trošku zvolnil, když vedl o čtyři branky, a tak jsme dali tři góly a ještě mohli vyrovnat, ale šanci z power-play jsme neproměnili," posteskl si hostující lodivod, který uznal, že soupeř po většinu střetnutí lepší. „Domácí vyhráli zaslouženě a my jsme celý zápas tahali za kratší konec," hodnotí Mejzlík.
Branky a nahrávky: 7. Koupal (Volf), 8. Duchoň (Koutenský), 34. Hřebíček (Vlk, Koutenský), 50. Hřebíček (Volf, Koupal) -52. Všetečka (Bednář, Hort), 57. Juráň (Všetečka, Hort), 59. Kajnar (Urban, Maštera). Rozhodčí: Pražák - Rubáš, Tvrdík, Vyloučení: 7:8, Využití: 1:0. Diváci: 84. Třetiny: 2:0, 1:0, 1:3. Třebíč: Svoboda - Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Abrahám, Burian, Wasserbauer, Hort, Kajnar, Maštera, Juráň, Kučera, Bednář.

TŘEBÍČ – VEL. POPOVICE 9:7
Hned úvodní dějství nasvědčovalo, že by se diváci mohli dočkat brankových hodů. Těsný náskok si do kabiny odnesli domácí. „Bohužel jsme pokračovali v nedůrazu. Naštěstí jsme v první třetině dali víc gólů než soupeř, ale to je náš klasický zápas s Popovicemi. Hraje se bezstarostný hokej, padá hodně gólů, hosté mají v týmu dobré střelce, ale je to naším nedůrazem i lajdáckostí," zlobil se trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci však v prostřední části neinkasovali ani jednou a třemi góly získali komfortní náskok, který jak se později ukázalo, byl rozhodující. „V určitých chvílích jsme utkání dostali víc pod kontrolu a po druhé třetině vedli už o čtyři branky," oddychl si třebíčský kormidelník.

Cílem Horáků bylo utkání za stavu 7:3 v poklidu dohrát, což se ale nepovedlo a ze zápasu bylo ještě drama. „V kabině jsme si řekli, že ve třetí třetině musíme zlepšit obranu a v tomto ohledu se připravit na další zápas, ale hráči na to nereagovali a dělali si, co chtěli. Málem jsme zápas ještě ztratili," kroutil hlavou domácí kouč.

Hostitelé opět museli soupeře přestřílet. „Výsledek 9:7 a šestnáct gólů se divákům líbí, ale z pohledu přípravy na další těžké zápasy, které nás ve zbytku sezony čekají, to optimální nebylo. Naštěstí jsme dali víc gólů než soupeř," oddychl si šéf třebíčské střídačky.
Branky a nahrávky: 5. Hort (Kučera, Všetečka), 7. Kučera (Matov), 15. Bednář (Burian, Všetečka), 16. Bednář (Matov, Wasserbauer), 27. Jirák (Burian, Wasserbauer), 34. Matov (Bednář, Wasserbauer), 37. Maštera (Tůma, Burian), 44. Všetečka (Bednář, Matov), 47. Jirák (Burian, Kučera) – 4. Honc (Krejčí), 11. Honc (Kopejtko), 12. Morava (Teršíp, Maňas), 48. Kopejtko (Krch, Honc), 52. Kopejtko (Honc, Černý), 54. Honc (Teršíp, Kopejtko), 57. Krejčí. Rozhodčí: Král – Lainka, Šustr. Vyloučení: 4:2, navíc Morava (VP) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 55. Třetiny: 4:3, 3:0, 2:4. Třebíč: Svoboda (12. Šoustal) – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Hodek, Abrahám, Jirák, Burian, Wasserbauer, Hort, Matov, Kajnar, Maštera, Tůma, kučera, Bednář.