„První třetinu jsme nezvládli, ve druhé nedali několik šancí a ve třetí části neudrželi vedení. Nakonec jsme udělali zbytečný faul, který soupeř potrestal z přesilovky a tím i rozhodl," ohlíží se trenér Třebíče Roman Mejzlík za úvodním barážovým duelem, na jehož konci ještě Horáci inkasovali při závěrečné powe-play.

Kormidelník Horácké Slavie se také nechal slyšet, že kdyby jeho svěřenci sehráli za sezonu víc takových kvalitních zápasů jako s vítězem základní části juniorské ligy ve skupině Východ, mohli se hráči výkonnostně posunout mnohem dál.

„Proti Porubě jsme si čuchli k jinému levlu hokeje a doufám, že nám to pomohlo přesvědčili se o tom, že se dá hrát s každým. Pokud budeme plnit, co máme a budeme mít i trochu štěstí, můžeme uspět. Pro kluky to budou v nadstavbě přínosné zápasy," má jasno třebíčský kouč.

Další soupeř, tentokrát vítězné mužstvo západní skupiny druhé nejvyšší soutěže je pro něj velkou neznámou. „S Ústím jsme dlouho nehráli, takže nevíme, v jakém stádiu to mužstvo je," říká šéf třebíčské střídačky.

Horácká Slavia po nezdaru proti ostravskému celku touží na severu Čech bodovat. „Cílem je bodovat, protože dvě prohry by nebyly dobré. Všichni chceme vyhrávat a uvidíme, co nám soupeř dovolí," svěřil se Mejzlík.