Třebíčští mladíci porazili v domácím derby Vysočiny hokejisty z Havlíčkova Brodu. Ovšem vítězství se nerodilo lehce.

„Utkání bylo vyrovnané, ale my jsme prostě poté měsíční pauze nebyli rozehraní a bylo to vidět. Dělali jsme hodně chyb, k některým nás donutil soupeř, který měl dobrý pohyb a nedával nám čas na rozehrávku. To nám vadilo," vysvětluje třebíčský kouč Roman Mejzlík.

Jeho protějšek byl i přes porážku spokojen. „Viděli jsme rušné utkání se spoustou šancí a padlo hodně gólů. Účel byl dobrý a utkání jej splnilo," nechal se slyšet trenér Rebelů Milan Chalupa.

Zápas se musel líbit divákům, ale pro trenéry to byla spíš muka.

„Dali jsme šest gólů, což je dobré, ale dostali jsme pět a za první třetinu inkasovali třikrát. Tohle nepamatujeme dost dlouho. Těžko jsme se rozjížděli, ale ten konec byl pro nás dobrý," oddychl si domácí lodivod.

Hosté do Třebíče přicestovali s jedenácti hráči do pole, ale i tak nerozehraného soupeře potrápili.

„Bohužel, nás je strašně málo a já musím být rád za každou ruku i nohu. Tím ale nechci říci, že jsme hráli špatně. Naopak jsme podali i při hře na dvě pětky velmi dobrý výkon," pochvaluje si brodský kormidelník.

Horáci se na vítězství nadřeli.

„Šest branek je dost, ale museli jsme je dát, abychom vyhráli, což není dobré. Z lehkovážnosti jsme dělali chyby, ale jsme rádi, že se nám podařilo vstoupit do nového roku vítězně," uzavřel hodnocení Mejzlík.

Konečný výsledek nakonec trochu mrzel šéfa hostující lavičky. „S domácími jsme drželi krok, ale to bylo z naší strany vše. Možná, že by remíza byla zasloužená," řekl závěrem Chalupa.

TŘEBÍČ - H. BROD 6:5

Branky a nahrávky: 13. Vlašín (Ščerban), 15. Horký (Juráň), 25. Hotař (Mašek), 30. Mašek (Marek), 42. Mašek (Hotař), 53. Tůma (Horký) - 11. Křesťan (Pecen), 13. M. Jelínek, 20. Křesťan (Pecen), 22. Hlídek (Pecen), 54. M. Jelínek. Rozhodčí: Coufal - Tash, Špringer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 74. Třetiny: 2:3, 2:1, 2:1.

Horácká Slavia Třebíč: Čáp (41. Máj) - Roupec, Tůma, Ščerban, Juráň, Pelikán, Vlašín, Hodek, Marek, Tvarůžek, Hotař, Horký, Fortelný, Abrahám, Mašek.

Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Kekula) - Kříž, Pecen, Semrád, Skotar, Jelínek, Hlídek, Křesťan, Motl, Krajhanzl, Ludvík, Mozr.

Ostatní výsledky 7. kola: Písek Beroun 6:3. Poznámka: Strakonice odstoupily ze soutěže, a proto měl Kolín volný los.