Třebíčští mladíci měli více ze hry a převahu vyjádřili střelecky. „Utkání bylo těžké, soupeř výborný a my jsme zápas zvládli nejlépe v dosavadní sezoně. S Pískem jsme doma nevyhráli už několik let," těšilo domácího trenéra Romana Mejzlíka, který již před zápasem hovořil o tom, že je potřeba se na Jihočechy dobře připravit. A to se také jeho svěřencům podařilo.

„Neměli jsme téměř žádnou slabinu, byli jsme dozadu dobře srovnaní a nebezpeční dopředu. Tak nějak si tu hru představuji," nechal se slyšet třebíčský kouč.

Hosté z Písku zazlobili pouze jednou, když v 10. minutě úvodního dějství vyrovnali, ale domácí si brzy zásluhou podruhé skórujícího Matova vzali vedení zpět a od té doby už náskok nepustili.

Třebíč naopak vítězství ve druhé a třetí třetině zvýraznila. V prostřední části se do listiny střelců zapsali do sestavy se navrátivší Všetečka a Tůma, kteří tak Horácké Slavii zařídili do poslední periody uklidňující náskok 4:1. Na konečných 5:1 pak upravil Strnad.

„Celý zápas jsme byli lepší a podali velmi dobrý výkon. Jedinou komplikací bylo vyrovnání soupeře na 1:1, ale pak nás nakopla chyba jejich gólmana a od té doby jsme byli lepší," uzavřel hodnocení Mejzlík.

TŘEBÍČ – PÍSEK 5:1

Branky a nahrávky: 7. Matov (Všetečka, Tůma), 13. Matov, 23. Všetečka (Hort), 38. Tůma (Hort, Matov), 53. Strnad (Wasserbauer, Burian) – 10. Novák (Rod). Rozhodčí: Vrba – Musil, Komínek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Třetiny: 2:1, 2:0, 1:0. Třebíč: Šoustal – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Burian, Wasserbauer, Strnad, Hort, Matov, Kajnar, Erat, Tůma, Caha, Nejedlý, Svoboda, Dvořák.