Nejprve díky střelecké nemohoucnosti, zejména v přesilových hrách a hrubými chybami v defenzivě podlehli Chomutovu a poté nestačili na Litvínov.

TŘEBÍČ – CHOMUTOV 1:3


V úvodu zápasu se hrál vyrovnaný hokej. Ve čtvrté minutě se v oslabení dostal do gólové šance domácí útočník David Vítek, ale ztroskotal na hostujícím brankářovi.


Prakticky z protiútoku se hosté dostali do vedení. Za tři minuty Chomutovští po chybách třebíčské obrany zvýšili. „Darovali jsme soupeři dva góly,“ zlobil se třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.


Junioři Horácké Slavie se nevzdávali a pokoušeli se odpovědět. V obrovské šanci selhal David Křenek, který sám před severočeským gólmanem neuklidil puk do branky. Další příležitost měl třebíčský Eduard Kadela, který prudkou střelu tečoval pouze nad branku.


Sedmnáctá minuta domácím přinesla kýženou ženou branku, kterou dal Gasper Jordan po krásné individuální akci, kdy vybruslil z rohu a bekhendem zavěsil.


Třebíčští mladící nadále srdnatě bojovali. Soupeř si musel vypomáhat fauly, ale nabídnuté početní výhody ne a ne využít. Nevyužité přesilovky hosté potrestali třetím gólem.


V polovině druhé třetiny se vyznamenali oba brankáři, nejprve domácí Leoš Mikulka, který kryl nebezpečnou střelu z pravého kruhu. Poté se vyznamenal jeho chomutovský protějšek při krásném sólu Davida Křenka.


Zanedlouho Třebíčští měli celé dvě minuty přesilovku pět na tři. Vyprodukovali pouze jednu střelu na branku, když nebezpečně střílel Jiří Čtveráček, ale severočeský brankář semaforem zabránil snížení. „Chybí nám někdo, kdo by to vzal na sebe, vystřelil a dál branku,“ charakterizuje příčinu neúspěchu trenér mladíků.


V závěrečné třetině Chomutovští se zaměřili na obranu a drželi dvoubrankový náskok. V 50. minutě se domácí nadechli k závěrečnému náporu. Místy svého soupeře zavřeli v jeho obranné třetině, ale tlak byl neefektivní, bez nápadu a bez střel na branku.


Až dvě minuty před závěrečnou sirénou se před hostujícího gólmana dostal Lukáš Němec, ale opět bez gólového efektu. „Byl to soupeř hratelný, ale s jedním vstřeleným gólem se doma těžko vyhrává,“ posteskl si třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 17. Jordan (Vondráček, Sochor). Třebíč: Mikulka - Mečiar, Čtveráček, Dvořák, Jaroš, Mlejnek, Kotrba, Kadela, Vondráček, Křenek, Vítek, Krutiš, Němec, E. Kadela, Dočekal, Kesner, Sochor, Klíma, Jordan, Jankovský. Třetiny: 1:2, 0:1, 0:0.

TŘEBÍČ – LITVÍNOV 2:4


Junioři Horácké Slavie začali aktivně a v samotném úvodu zápasu zaměstnávali severočeského brankáře sérií střel, ale bezvýsledně.


Úvodní tlak opadl po vyloučení domácího beka Františka Dvořáka. V nabídnuté přesilovce se hosté díky skvělým zákrokům brankáře Mikulky neprosadili. Třebíčští měli také možnost početní výhody, ve které ale inkasovali.


Třebíčští mladíci byli z obdržené branky evidentně zaskočeni a jen díky Mikulkovi neobdrželi hned další gól.


Ten nakonec přišel, když v 16. minutě po chybné rozehrávce domácí obrany Severočeši zvýšili. Litvínovské druhý gól nabudil a domácí brankář byl v neustálé pernamenci. Několika zákroky své spoluhráče zachránil od většího přídělu. Přesto se hosté ještě jednou do první sirény prosadili.


Od začátku prostředního dějství se Třebíčští snažili nepříznivý vývoj zvrátit, ale opět z tlaku nic nevytěžili. Naopak hosté z první šance ve druhé třetině přidali čtvrtou branku. „Neustále děláme spoustu chyb v obraně a neproměňujeme šance,“ zlobil se kouč mladíků, který se rozhodl po čtvrté brance ke změně na postu brankáře. Leoše Mikulku nahradil Adam Wolf.


Ten se trenérům náležitě odvděčil, když do druhé přestávky zlikvidoval hned několik litvínovských šancí. Jednou mu pomohlo břevno.


Ve druhé minutě závěrečné dvacetiminutovky se Třebíčští dočkali snížení. Při přečíslení dva na jednoho hostující obrany Kesnerova přihrávka našla Jakuba Klímu, který zakončil.


Mladíci Horácké Slavie přidali na aktivitě ve snaze nepříznivý zkorigovat. Vytvořili si několik příležitostí, ale litvínovský brankář byl proti.


Druhé branky se dočkali až při přesilovce. Nejprve při šanci neuspěl Kesner, ale při následné prudké střele od modré Tomáš Mečiar prostřelil vše, co mu stálo v cestě. „Jediným pozitivem v utkání bylo, žer jsme prohraný zápas po dvou třetinách nezabalili a stav zkorigovali,“ říká třebíčský lodivod.


„Pak nás přibrzdila zbytečná vyloučení a víc jsme nestihli. Pořád se zbytečně necháváme vylučovat a potom dostáváme góly. Je to obehraná písníčka,“ zakončuje hodnocení trenér juniorů.

Branky a nahrávky: 42. Klíma (Kesner, Mečiar), 54. Mečiar (Mlejnek). Třebíč: Mikulka - Mečiar, Čtveráček, Dvořák, Jaroš, Mlejnek, Kotrba, Kadela, Vondráček, Křenek, Vítek, Krutiš, Němec, E. Kadela, Dočekal, Kesner, Sochor, Klíma, Jordan, Jankovský. Třetiny: 0:3, 0:1, 2:0.