Havlíčkův Brod se stejně jako v minulé sezoně opírá o sehrané duo Stanislav Neruda, Jaroslav Suchan. Ti se podělili o drtivou většinu minut, do akce se na dva zápasy dostal už jenom talentovaný slávista Dominik Furch.


„Že máme dva kvalitní vyrovnané gólmany, se ukázalo už loni. A my jsme za to strašně rádi,“ rozplývá se kouč Rebelů Petr Novák. „Letos parádně začal Standa Neruda. A když se potom zranil, Jarda ho výborně zastoupil,“ pochvaluje si.


Teď už jsou obě opory stoprocentně fit – a je otázka, kdo dostane přednost v nejbližším utkání. „To jsou každopádně spíš příjemné starosti. O tom, koho postavíme ve středu proti Benátkám, rozhodne aktuální forma na tréninku,“ tvrdí Novák.


Zájem o Řehoře


Jihlava má naopak jasno od samého začátku. Suverénem mezi tyčemi je Milan Řehoř. Ten pustil své náhradníky – Jiřího Šťastného a Vratislava Vajnera – do branky celkem jen na 29 minut. Proto není divu, že nedávné spekulace o zájmu jednoho ruského klubu vyvolaly mezi fanoušky červenožlutých poprask.


„Milan chytá velice dobře už druhou sezonu, a tak musíme počítat i s tím, že se nějaká zajímavá nabídka může objevit. Pokud bychom ho však chtěli uvolnit, musíme za něj v první řadě dostat adekvátní náhradu,“ zdůrazňuje trenér gólmanů Dukly Petr Jaroš.


Na muže s maskou se mohou spolehnout také v Třebíči, která jinak zaspala úvod sezony a ze suterénu tabulky se drápe až v posledních kolech. „Ale v brankářích náš problém rozhodně není,“ říká lakonicky kouč a sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.


Vzestup přišel až s Fialou


Dres s hvězdou už v novém ročníku oblékli čtyři gólmani. Na začátku sezony měli trenéři k dispozici dva – odchovance Pavla Míču a kladenského hosta Jakuba Lva. Jenže výsledky přinesla až spolupráce s Českými Budějovicemi, odkud po Jakubu Kovářovi, který záhy onemocněl, začal dojíždět Radek Fiala.


S bývalým juniorským reprezentantem za zády prohrála Pokorného parta v normální hrací době jediný ze šesti zápasů a vydřela slušných deset bodů.
Třebíč má proto o Fialu zájem i nadále, přestože mu hostování v Budějovicích vypršelo a vrátil se do Ústí nad Labem. Dnes večer ve Vrchlabí však určitě nenastoupí. A výhledově? „Šance je vždycky,“ nevzdává snahu o jeho získání trenér Horácké Slavie.

MICHAL REMEŠ
REPORTÉŘI DENÍKU