Naopak velmi zklamaní musí být příznivci Havlíčkova Brodu, který v důležitém utkání na ledě Prostějova nepotvrdil dobrou formu a prohrál 5:1. Horácká Slavia předvedla v Litoměřicích zodpovědný výkon a svému soupeři nedovolila ani jednou skórovat. Samy udeřily Bílé hvězdy jednou a odváží si tak všechny body.

JIHLAVA – CHOMUTOV 3:2 sn

Oba týmy vstoupily do utkání velmi vlažně a v první třetině toho divákům na Horáckém zimním stadionu mnoho nenabídly. Jihlava se dostala do vedení, když chomutovský brankář Kopřiva neudržel Kalábovo nahození a potom již Richard Diviš bez problémů zasunul puk do hostující branky. Chomutovu se podařilo v závěru třetiny zásluhou Marka Hovorky vyrovnat.

Ve druhé třetině byli nejvíce vidět rozhodčí, kteří často vylučovali. Jihlava byla alespoň opticky lepším týmem, ale ze svého tlaku nic nevymyslela. Toho museli domácí litovat zejména ve 46. minutě, kdy po zaváhání jihlavské obrany ujel Chlouba a poslal Piráty do vedení. Dukla měla poté výhodu několika přesilových her a v jedné z nich vyrovnal Adam Zeman.

Utkání tak dospělo do prodloužení, kde byli opět vidět hlavní rozhodčí. Ti vyloučili nejprve jihlavského Dobrovolného a následně i Piráta Ruttu, čehož dokázal využít Tomáš Čachotský, který tak rozhodl o bodu navíc pro Duklu. „Šli jsme tomu vítězství více naproti, takže si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl po utkání střelec vítězné branky.

Branky a nahrávky: 8. Diviš (Čachotský, Kaláb), 56. Zeman (Šidlík, Kaláb), 65. Čachotský – 20. Hovorka (Skinner, Gajovský), 46. Chlouba (Kadlec). Rozhodčí: Čech, Pražák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:14 + Šidlík (JIH) 10 min. OT – Hřebejk (CHOM) 10min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 1412. Třetiny: 1:1, 0:0, 1:1 – 1:0
Jihlava: Sáblík – Korím, Dobrovolný, Čermák, Kaláb, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Melenovský, Diviš, Jergl, Maliník, Důras, Prokš, Zeman, Semorád, Kuřítko, Matula, Malec.

LITOMĚŘICE – TŘEBÍČ 0:1

V utkání se střetly dva velmi dobře bránící týmy a na hře to bylo znát. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, kterou by nabídl svému soupeři příležitost ke skórování. A tak rozhodla přesilová hra, kterou zahrávali v úvodu druhého dějství hosté z Třebíče. Po přihrávce Bilčíka se dostal puk k Rostislavu Malenovi a ten propálil litoměřického brankáře Petra Přikryla.

Domácí se poté snažili o vstřelení vyrovnávací branky, ale defenziva Třebíče v čele s Lubošem Horčičkou pracovala na výbornou, a Litoměřice tak neměly mnoho příležitostí k vyrovnání. Horčička nakonec udržel čisté konto a Horácká Slavia si tak do tabulky připsala další tři body.

Branky a nahrávky: 21. Malena (Bilčík). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Zavřel, Bosák. Vyloučení: 8:8 Využití: 0:1. Diváci: 1030. Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0.
Třebíč: Horčička – Bilčík, Malena, Bartoň, Zdráhal, Přibyl, Šaur – Pekr, Dolníček, Erat – Čuřík, Řípa, Vodný – Mrázek, Raška, Jaroš – Beneš, Králík, Čech – Juráň.

PROSTĚJOV – HAVL. BROD 5:1

Měl to být pro oba týmy zápas roku. Rebelové na něj však budou chtít co nejrychleji zapomenout. Havlíčkův Brod byl sice od začátku utkání aktivnějším týmem, Prostějov však svého konkurenta v boji o sestup vyškolil z efektivity. Jako první se prosadil Robin Malý. Rebelové poté ještě zvýšili tempo a pouze zásluhou výborně chytajícího Šimbocha zůstával stav dlouho nezměněn.

Brodským hokejistům se nakonec podařilo vyrovnat, když Melka bleskově využil přesilovou hru. Poté však v rozmezí minuty dvakrát udeřili domácí a odskočili na rozdíl dvou branek. Rebelové se hnali do útoku, ale nebylo jim přáno. V závěrečné třetině navíc Prostějov přidal další dvě branky a pojistil si své vítězství.

Branky a nahrávky: 9. Malý (Husák), 30. Indra (Luňák, Venkrbec), 31. Franek (Malý), 45. Kajaba (Niko), 46. Venkrbec (Kajaba) – 27. Melka (Tomek, Parýzek). Rozhodčí: Mrkva – Šutara, Hanzlík. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. Třetiny: 1:0, 2:1, 2:0.
Havlíčkův Brod: Novák – Sklenička, Pavlíček, Sedlák, Parýzek, Jelínek, Janáček, Semrád – Babka, Padělek, Seman, Rousek, Melka, Tomek, Minárik, Sedláček, Milfait, Kozlík, Boček, Chlubna.

Lukáš Zelený