Trojice ostrostřelců Ton, Tenkrát, Burger pak pálila jako u Verdunu, ale králem zápasu byl jihlavský brankář Miroslav Svoboda. Dukla se ujala vedení, dnes je na programu druhý zápas. V pátek se pak stěhuje série do Kladna.

JIHLAVA – KLADNO 1:0

STAV SÉRIE: 1:0
První třetina začala velmi bojovně, a to se projevilo na počtu vyloučených. Oba týmy měly k dispozici záhy dvě přesilové hry, ale diváci se před brankami většího vzruchu nedočkali. Více nebezpeční však byli Rytíři. To se projevilo zejména ve 13. minutě, kdy po chybě v jihlavské rozehrávce Tenkrát vysunul na zteč Tona, ale ten jen rozezvučel tyčku Svobodovy svatyně. Další dobrou příležitost měli zkušení hosté v 19. minutě, ale tentokrát nebezpečí zažehnal sám Svoboda.

To ve druhé třetině gólových příležitostí výrazně přibylo. Ve 27. minutě pálil tvrdě, ale nepřesně Říha, na druhé straně o tři minuty později Kloz vyzkoušel postřeh Svobodovy lapačky. Branky se ale dočkala do té doby o něco pasivnější Dukla. Hubáček využil nejistoty v rozehrávce Středočechů a vteřinu po skončení 32. minuty doslova propálil Cikánka.

„Slyšel jsem hlasatele, jak říká, že hrajeme v plném počtu. Tak jsem se rozhodl napadat kladenské obránce, kteří to moc nečekali. Podařilo se mi plácnout do puku směrem k bráně, a pak už jsem slyšel jen jásot diváků," popsal jediný gólový okamžik šťastný střelec.

Tím se otevřela ofenzivnější stavidla, a to více na kladenské straně. Tenkrát, Pekr, Burger ani Gratton však na Svobodu nevyzráli.

Do dvoubrankového vedení se mohli dostat jihlavští hokejisté ve 45. minutě. Čachotský viděl před odkrytou brankou Zemana, ale jeho puk ke štěstí hostí tečoval mimo dosah Zemana obránce D. Růžička. V polovině třetího dějství měli dvě šance Rytíři, Machač ale trefil jen boční síť a na střele Burgera si smlsnul semafor M. Svobody. Pak to ještě zkoušel Ton, ale i kvůli faulu Grattona Dukla už soupeře do větší šance nepustila.

„Kluci zodpovědně bránili, padali do střel. Proto jsem to měl jednodušší. Vychytanou nulu neřeším, důležitější je výhra. Na ni ale musíme zapomenout a znovu se soustředit od začátku," uvedl gólman Miroslav Svoboda.

Branky a nahrávky: 33. Hubáček. Rozhodčí: Horák, Würtherle – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4 026. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:0.
Jihlava: M. Svoboda – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, F. Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina. Kladno: Cikánek – P. Hořava, J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – D. Tůma, Burger, J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – P. Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr.

Č. BUDĚJOVICE – SLAVIA 3:1

STAV SÉRIE: 1:0
Branky: 12. Chovan, 28. Pajič, 32. M. Čermák – 53. Šagát. Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Zídek, Rampír. Vyloučení: 9:13. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 421 (vyprodáno). Třetiny: 1:0, 2:0, 0:1.