Na domovském stánku se totiž stále ještě opravuje střecha. „Mrazit jsme začali ve středu, led bude v pondělí hotový, práce na střeše už se dokončují,“ vysvětloval vedoucí třebíčského zimního stadionu Luděk Popela.


Trenérská dvojice Jaromír Šindel – Roman Vondráček včera kočírovala pětadvacet hráčů. Ti se rozdělili do dvou skupin. Od dvou do tří se na nekvalitním ledě proháněli obránci, až po nich se do bruslí obuli útočníci. S oběma skupinami se zapotili všichni tři gólmani.


„Hráči tak mají více prostoru. Tréninky jsou zaměřené tak, aby si hráči osvojili herní činnost. Je to seznamovací období, v pátek budou trénovat úplně stejně,“ prozradil kouč Šindel.


Tým se po dovolené poprvé sešel v pondělí. „Přípravu teď máme takovou kombinovanou, minimálně čtrnáct dní ještě budem střídat přípravu na suchu a na ledě,“ dodal bývalý sportovní manažer a hlavní kouč extraligové Boleslavi, který se v květnu upsal Horácké Slavii.


S beky na led překvapivě vyjel i Milan Přibyl. „Chci to zkusit v obraně. Snad mi to půjde,“ komentoval změnu postů bijec, který tradičně naskakoval do čtvrté útočné lajny. Na „metamorfózu“ má ještě dost času, první tréninky jsou jen oťukávací.


Trenéři už měli k dispozici Marka Laše, který z extraligové Plzně přišel do mateřského klubu na hostování. „Znal jsem tak 90% kluků, jsou to většinou Třebíčáci. A se zbytkem nebylo těžké se seznámit,“ pronesl dvaadvacetiletý forvard.


A nechyběl ani starý známý David Dolníček. Toho pustila do Třebíče na hostování právě Dukla. „Byl to normální trénink, jen jsem se podíval nahoru na ty dresy,“ odmítl nostalgii útočník, který má být jedním z tahounů.


Včera se ovšem tak jako většina potýkal s novou výstrojí. Brusle i rukavice musí povolit. „Přípravu moc nemusím. Na led už jsem se těšil. Až rozhýbu ty nové brusle, budu z toho mít ještě větší potěšení,“ vykládal Dolníček.

KDO SE OBJEVIL V PŘÍPRAVĚ HORÁCKÉ SLAVIE

Brankáři: Jakub Lev, Pavel Míča, Petr Ondrůj.
Obránci: Pavel Bulička, Marcel Hrbáček, Roman Kadela, Jan Koktan, Lukáš Popela, Milan Přibyl, Zdeněk Sedláček, Lukáš Sláma.
Útočníci: Vilém Burian, Petr Burián, David Dolníček, Lukáš Dostál, Jan Fila, Eduard Kadela, Jakub Klíma, Marek Kundela, Marek Laš, Ondřej Látal, Lukáš Nahodil, Petr Obdržálek, David Vítek, Petr Zahradník.
Chyběli: Martin Bartoš, Jan Káňa, Petr Paskov (všichni se připojí příští týden); Jiří Burian, Martin Čech, Tomáš Kaláb, Petr Vlašín (všichni zranění).