Mizerný vstup do prestižního zápasu, propustná defenziva a nevýrazný výkon zkušenějších hráčů. To je nejčerstvější vizitka Horácké Slavie i důvod, proč na ledě Dukly vyšla naprázdno.


Třebíčského trenéra Kamila Pokorného mrzel hlavně slabý výkon starších borců. „Nejsou takovými oporami, jako si někteří z nich možná myslí. Když je srovnám s tahouny Jihlavy, tak je to diametrální rozdíl,“ zlobil se.


Hosté poprvé kapitulovali už po 30 vteřinách a ve 4. minutě dostali další tvrdý direkt. „Góly jsme inkasovali po našich zbytečných chybách, které děláme v každém utkání,“ uvedl na webu Horácké Slavie brankář Pavel Míča, který už v čase 3.23 vystřídal Jakuba Lva.


Třebíč výrazněji ožila až ve 47. minutě, kdy vykřesala naději snížením na 2:3. A její protivník rázem ztrácel pevnou půdu pod nohama.


„Situaci jsme si zkomplikovali sami. Najednou jsme hráli ustrašeně, naopak hosté vycítili šanci, začali být aktivní a převzali otěže zápasu,“ konstatoval útočník Dukly Tomáš Hradecký.


Právě on však snahu hostujících hráčů o vyrovnání rázně utnul, když necelých sedm minut před koncem normální hrací doby upravil na konečných 4:2.


„Po druhém třebíčském gólu přestalo pár kluků úplně hrát. Ale naštěstí jsme zabojovali a vyhráli,“ oddechl si kouč Jihlavy Karel Dvořák.


Zatímco Horácké Slavii zůstává i po 3. kole na kontě nula, Dukla se díky zisku tří bodů vyšvihla ze spodních pater tabulky na sedmou příčku.


„Potřebovali jsme se už chytit – a já jsem rád, že se nám to povedlo zrovna v derby,“ pochvaloval si jihlavský obránce Pavel Staněk. „Po dvou porážkách jsou body strašně důležité. Doufám, že na ně hned v sobotu navážeme,“ doplnil Hradecký.