Domácí si totiž i podruhé vyšlápli na favorita série a na svém ledě ho porazili 2:1 po samostatných nájezdech.

„Jsem v emocích, je to složité. Ale snad nějaká slova pronesu," hlesl nadšený trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný. „Opět jsme to zvládli bojovností a nasazením. Samozřejmě byly tam i chyby, ale ty jsme vynahradili tím, že jsme chytali kotouče i třeba do pusy. Hráli jsme důrazně a na krev," vypočítával faktory, které rozhodly o tom, že Třebíč pocestuje v sobotu na led Středočechů za vyrovnaného stavu 2:2.

Úvod utkání ovládli především brankáři. Oba týmy si sice dokázaly vypracovat šance, Čiliak i Will však předvedli své kvality. Do vedení šla po změně stran Horácká Slavia, když se na brankovišti prosadil důrazný kapitán Dolníček. Boleslav však našla rychlou odpověď a po Výborného buly vyrovnal přesnou ranou Němeček. Gól hosty nabudil a Třebíč na několik minut zamkli do obranného pásma. „Ve druhé třetině jsme měli daleko na střídačku a tam jsme měli problém," přiznal Pokorný.

Jeho svěřenci se ale ubránili, a když ve třetí části nevyužili několik velmi slibných příležitostí, muselo se prodlužovat. „Ve třetí třetině jsme měli tři velké šanci, bohužel jsme je neproměnili a v prodloužení se potom projevila velká kvalita soupeře na kotouči. Ale ubojovali jsme to a Čiliak opět podal vynikající výkon," chválil svého klíčového muže třebíčský stratég.

Na řadu tak přišly nájezdy. V nich postupně proměnil Přibyl, po něm boleslavský Vrbata, loterii potom rozhodnul Čuřík. „V nájezdech to bylo padesát na padesát. Bohužel jsme je nezvládli, a play-off pro nás začíná zase v pátek," pronesl na tiskové konferenci kondiční trenér hostů Jan Vidner.

Ten zároveň uvedl, že není překvapen vyrovnaností celé série. „Určitě jsme nečekali, že to bude lehké a že vyhrajeme 4:0. Výsledky jsou těsné, rozhodují maličkosti. Musím říct, že jsme nastupovali pomalu proti šesti hráčům. Publikum v Třebíči bylo fantastické, hnalo domácí dopředu a nám chyběl kousek štěstí, abychom dostali puk za brankovou čáru," pochválil diváckou kulisu. Tu ocenil i domácí kouč. „Publikum bylo neskutečné, neustále nám dodávalo sílu," zakončil.