Šest jich bohužel vstřelilo Kladno, a tak lidé odcházeli s rozporuplnými pocity. Viděli hezký hokej, ale jejich oblíbený tým prohrál.

„Dnes jsme sledovali atraktivní utkání, kterému snad nic nechybělo. Bylo to jako na houpačce, chvíli jsme byli lepší my, chvíli Třebíč," řekl kladenský kouč Jiří Čelanský.

Tomu udělal radost už ve 4. minutě Michal Dragoun, který otevřel skóre. Horácká Slavia ale dokázala okamžitě zásluhou Jiřího Řípy vyrovnat. Vyrovnaný stav však dlouho nevydržel.

Ve 13. minutě dostal v útočné třetině Kladna příliš mnoho prostoru Miroslav Hořava a poslal Rytíře podruhé v zápase do vedení. „Nezačali jsme dobře. Ustupovali jsme a čekali na ně až ve středním pásmu," viděl hlavní problém Třebíče autor první branky Jiří Řípa.

Tři góly během čtyř minut

Pokud se první třetina Bílým hvězdám nepovedla, tak vstup do druhé byl přímo děsivý. Moravčíkovo nahození lehce tečoval Tomáš Horna a hosté už vedli o dvě branky. Třebíči se však povedlo ještě během druhé dvacetiminutovky skóre otočit. Během čtyř minut se postupně prosadili Matěj Pekr, Lukáš Havel a podruhé v utkání Jiří Řípa.

„Mrzí nás, že jsme za stavu 3:1 nehráli více takticky a nepočkali jsme si pár minut na soupeře, který by to musel otevřít. Hru jsme bohužel otevřeli my, domácí toho využili a šli do vedení," vrátil se Čelanský k pasáži, kdy na ledě dominovali domácí. Ani tři rychlé branky však Třebíči nestačily k bodovému zisku proti Kladnu.

Závěrečný kolaps

„Otočili jsme to a pak, když se mi zdálo, že jim dochází síly, tak to paradoxně udělali oni. Kdybychom přidali ještě jeden gól, tak bychom to už uhráli," zamyslel se dvoubrankový Řípa.

Kladno předvedlo v závěrečné dvacetiminutovce, že jeho postavení v tabulce neodpovídá realitě. Ve 47. minutě nejprve vyrovnal Petr Tenkrát a šest minut před koncem našel Eberle volného Tomáše Kloučka, který s velkou dávkou štěstí vstřelil nakonec vítězný gól.

Při snaze o vyrovnání odvolali domácí brankáře, čehož Rytíři využili ke vstřelení šesté branky. „Dostali jsme pět branek, když nepočítám ten do prázdné, což je strašně moc. Body nemáme žádné, stálo nás to spoustu sil a v pondělí hrajeme znovu, takže se na to potřebujeme připravit," okomentoval utkání zklamaný třebíčský trenér Jiří Mička, který byl nespokojen především s úvodním dějstvím zápasu a špatnou defenzivní prací: „Zápas jsme začali špatně, ve druhé třetině jsme ho otočili a chtěli jsme třetí třetinu zvládnout dobře do obrany, ale dnes jsme dobře do obrany nehráli."

LUKÁŠ ZELENÝ