TŘEBÍČ - M. BOLESLAV 2:1

Stav série: 1:2

Utkání začalo hodně opatrně, postupně se ale tempo hry zvyšovalo a na obou týmech bylo patrné nasazení, což deklaruje i to, že se hrálo téměř bez přerušení. První vážnější šanci zápasu měl po Fořtově nahození Přibyl, poté Nahodil, ale brankář Will se činil. Za zmínku ještě stála Vondráčkova střela, která jen těsně minula cíl. Na druhé straně zase neúspěšně zahrozil Kolafa. Skóre se přece jenom měnilo. Po Vondráčkově přiťuknutí se do šance dostal Ostřížek, a i když tísněn hostujícími zadáky, poslal Horáckou Slavii do vedení.

Začátek druhé části se nesl prakticky ve stejném duchu jako úvod první třetiny. Mírně navrch pak měla, zejména díky přesilovým hrám, Mladá Boleslav. Ovšem při šancích Jiránka a Mikulíka byl Čiliak pozorný. Zvýšit domácí vedení mohl Fořt, ovšem Will svůj tým podržel, stejně jako při nebezpečné střele Fořta.

Třetí třetina začala boleslavskou přesilovkou, ovšem domácí udeřili, když Fořtovu střelu ještě dokázal výtečný Will vyrazit, ale na doklepnutí Kauta už byl krátký. Hosté poté hráli přesilovku pět na tři, a i když ji nevyužili, tak během další početní výhody už se jim to podařilo střela Vrbaty od modré skončila až v Čiliakově síti. Pojistit jednogólové vedení pak mohl Dočekal, ovšem Will byl opět proti.

Nervózní závěr hosté nakonec nezvládli a Třebíč už je do vážnější šance nepustila.

„Zápas rozhodlo naše neskutečné nasazení, obětavost, bojovnost a vůle po vítězství. Takhle se hraje, a pokud v tom budeme pokračovat, nemůžu mít vůči hráčům žádné námitky," řekl třebíčský kouč Kamil Pokorný, který se v dnešním utkání bude muset obejít bez Nahodila. „Lukáš má po jednom faulu otřes mozku, musíme si s jeho absencí poradit a bojovat i za něj," dodal.

Branky a nahrávky: 17. Ostřížek (Vondráček), 42. Kaut (Fořt) 46. Vrbata (Pabiška) Rozhodčí: Horák, Wagner Komárek, Frodl. Vyloučení: 11:8, navíc Výborný (M. Boleslav) 5 plus do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3150. Třetiny: 1:0, 0:0, 1:1. Třebíč: Čiliak Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma Dočekal, Dolníček, Káňa Vondráček, Ostřížek, Křivohlávek Čuřík, Nahodil, Fořt Přibyl, Kadela, Čech Kaut.