Pouhá hrstka diváků v ochozech nemusela čekat na úvodní branku dlouho. Třebíč dostala záhy po úvodním buly výhodu přesilovky. Tu sice nevyužila, ale krátce po ní Matěj Pekr skóroval 1:0.

V tom okamžiku nikdo na stadionu netušil, že podruhé už se červené brankové světlo nerozsvítí. Především však proto, že se ke skvělému výkonu rozchytal Martin Falter.

Mostečtí se totiž nechtěli se stavem smířit, hodně zkušená sestava měla více ze hry a hosté se jen bránili. „Z naší strany to nebyl povedený zápas," uznal trenér Třebíče Jiří Mička.

Domácí dokonce nastřelili třikrát tyčku hostující branky, hodně dalších šancí nevyužili. „Utkání mělo přesně takový průběh, jaký jsem očekával," povzdechl si kouč domácích Václav Baďouček. „Třebíč výborně bránila, ale i tak jsme si proti skvěle organizované hře soupeře dokázali vytvořit poměrně dost šancí. Bohužel jsme žádnou nedokázali proměnit. Mužstvo odvedlo maximum, nemůžu klukům nic vytknout."

Velký nápor mosteckých hráčů vygradoval v závěru utkání, kdy hosté jen vyhazovali kotouče. Častokrát nestačili Třebíčští ani vystřídat.

Štěstíčko však hosty neopustilo ani během drtivého tlaku při mostecké power-play. Horáci tak uhájili fotbalový výsledek a domů odvezli všechny body. „Přijeli jsme sem s tím, že chceme získat nějaké body, což se povedlo," oddechl si Mička. „Ale nebylo to jednoduché. Dnes jsme to vyloženě ubojovali. Spokojen nejsem ani s naším častým vylučováním v prvních dvou třetinách."