Třebíč po zatím bídně probíhající sezoně najednou reálně bojuje o účast ve vyřazovacích bojích!

Jihočeši se probojovali v zimním období až na sedmou příčku tabulky a hájit svoji pozici mezi vyvolenými pro play off museli v sobotu proti rozjeté Třebíči.

Oběma týmům šlo v utkání o hodně a na hře to bylo také vidět. Hráči obou týmů začali opatrně, i když daleko větší aktivitu předváděli domácí. „Začali jsme zakřiknutě,“ potvrdil třebíčský trenér Kamil Pokorný.

Na první branku se čekalo až do poloviny utkání. Po pěkné individuální akci se prosadil hostující Sedláček – 0:1. Hosté svůj náskok nebránili, měli naopak řadu příležitostí svůj náskok zvětšit. „Branka nás neskutečně uklidnila,“ glosoval Pokorný.

Několik příležitostí si vypracovali i domácí hráči, ale Hrubec opět prokazoval své kvality. „Domácí neměli na co čekat, bylo jasné, že budou hrát vabank. My jsme věřili, že nám vyjde nějaký brejk,“ popisoval dění v šatně před třetí třetinou Pokorný.

Skórovat se nakonec hostům opravdu podařilo, šest minut před koncem byl úspěšným střelcem Fořt. Závěrečné snížení z hole Nedorosta už cenný bodový import Horákům nesebralo. „Bohužel jsme dostali trochu nešťastný gól, po kterém Písečtí vycítili šanci. Nakonec se nám ale podařilo vedení udržet, za což vděčíme obětavosti hráčů a perfektnímu výkonu brankáře Hrubce, bez kterého bychom asi jen těžko body získali,“ uzavřel hodnocení třebíčský kouč.

Třebíč vyhrála po sedmé v řadě a začíná výrazně promlouvat do bojů o play off. O další body při své stíhací jízdě bude Horácká Slavia usilovat ve středu na svém ledě proti Benátkám nad Jizerou.