Hrdinou utkání však byl Lukáš Havel, který vstřelil dvě branky. „Já jsem rád za každý gól," říká tak nějak automaticky třebíčský střelec. V sezoně Havla brzdila zranění, kvůli nimž odehrál pouze třiatřicet utkání, v nichž si připsal výborných 31 bodů (17+14).

První branku si Havel připsal po individuální akci, kdy na útočné modré čáře zpracoval těžkou Šaurovu přihrávku a individuální akcí se dostal až před benátského brankáře, kterého i přes faul hostujícího obránce překonal. Druhý gól přišel v polovině utkání, kdy Horácké Slavii skončila přesilová hra, Havel se však poněkud se štěstím dostal s kotoučem až mezi kruhy, odkud překonal Jelínka. „Víme, že musíme zapracovat na přesilových hrách. Dneska nám to vůbec nešlo," hodnotil Havel sedm přesilových her, které měly Bílé hvězdy k dispozici.

V hlavní roli se ocitl i ve třetí třetině. Opět pobavil diváky, tentokrát to však nebylo gólem. Ve 47. minutě Třebíč prohrávala a hlavní sudí předvedl několik rozhodnutí, s nimiž domácí nesouhlasili. Vše skončilo osobním trestem pro jihlavského odchovance. Havel se však při odchodu na trestnou lavici spletl a posadil se na opačnou stranu. „Byl jsem divokej. Nejsem zvyklý chodit na trestnou, tak jsem si spletl, kam mám jít," smál se vlastnímu omylu. Při dotazu na rozhodčí však zvážněl: „Já ani nevím, jestli můžu rozhodčího komentovat. On za to navíc ani nestojí."

Důležité tak zůstávají tři body, které Horácká Slavia vybojovala. Do utkání nevstoupila příliš dobře, paradoxně se však dostala do vedení. Benátky přišly s odpovědí v úplném závěru první dvacetiminutovky, když využily přesilovou hru. To byla jejich velká zbraň v zápase s Třebíčí. Z pěti přesilových her využily tři. „Do utkání jsme nevstoupili dobře. Byli jsme nachystaní, že budeme na Benátky praktikovat jistý způsob hry, a to se nám první třetinu vůbec nedařilo. Druhá třetina už byla vyrovnaná," vrátil se k prvním čtyřiceti minutám třebíčský asistent Radek Novák. Ten mohl být nakonec spokojen, když v závěru jeho svěřenci ubránili důležité oslabení, a udrželi tak těsné vedení.