TŘEBÍČ - MOST 3:2

Třebíč se dostala do vedení v osmé minutě utkání při přesilové hře. Střelu Šaura šikovně tečoval Petr Polodna a mohl slavit. Poté se Zuzin ocitl ve velké šanci. Petráskovi kotouč vypadl, ale jeden z mosteckých hráčů ho pohotově vrátil do hry. Třebíč se snažila přidat branku, ale Most poctivě bránil a v poslední minutě třetiny si vytvořil několik slibných příležitostí, ale Vejmelka v bráně byl proti. První třetina rozhodně nenasvědčovala tomu, že je na ledě poslední tým tabulky. Most sice inkasoval, ale dokázal i aktivně napadat.

Most ve druhé třetině tlačil, ale byla to paradoxně Třebíč, která přidala další branku. Martin Erat se před mosteckou bránou dostal k puku a nemýlil se. Mostu se povedlo přečíslit třebíčské hráče a po přihrávce Válka skóroval Jiří Zeman. Třebíčští hokejisté přibyli ke konci druhé třetiny Most před jejich bránu, ovšem skórovat se jim nepodařilo.

Na začátku třetí třetiny hráli mostečtí přesilovku. Gól se jim však podařilo vsítit až těsně po vypršení výhody. Prosadil se Bittner a vyrovnal tak na 2:2. Třebíč dlouho neotálela a na obdržený gól dokázala ihned zareagovat. Svoboda po zhruba třiceti vteřinách od obdrženého gólu zvýšil na 3:2. Od této doby se tempo hry značně zvýšilo. Most měl možnost na vyrovnání při přesilové hře pět na tři. Taky se domácí brankář Vejmelka zapotil, v bráně musel vytasit několik skvostných zákroků. Mostečtí to ještě minutu před koncem zkusili bez brankáře. Bílé hvězdy však statečně odolali náporu a udrželi těsné vítězství 3:2.

Branky a nahrávky: 8. Polodna (Šaur, Pekr), 31. Erat (Mrázek, Dočekal), 46. Svoboda (Psota, Zuzin) - 34. Zeman (Válek), 46. Bittner (Válek, Trübenekr). Rozhodčí: Fiala - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. Diváci: 1220. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1. Třebíč: Vejmelka - Bilčík, Malena, Niko, Šaur, Přibyl, Šik, Čejka - Mrázek, Dočekal, Erat - Pekr, Polodna,Švec - Svoboda, Psota, Zuzin - Zohorna, Dolníček, Kusko - Abdul.

KADAŇ - JIHLAVA 3:2

Začátek utkání byl plný bojovnosti a šancí na obou stranách. Kadaň se dostala na konci třetiny do vedení. Obrana Jihlavy nechala úplně volného Jakuba Chrpu, který projel mezi obránci a umístěnou střelou nad vyrážečku otevřel skóre. Dukla dokázala rychle zareagovat a srovnala. I Jihlava využila přesilovou hru. Z ostrého úhlu překvapil Strmeně Tomáš Harkabus. První třetina byla na šance vyrovnaná a stav 1:1 byl spravedlivý.

Jihlava ve druhé třetině hrála přesilovku pět na tři. Skořepa bránu ještě přestřelil. Druhou ranou tentýž hráč nedal Strmeňovi šanci a ránou pod břevno využil přesilovku. Ve druhém dějství se na ledě přitvrdilo a hráči si nenechávali nic zadarmo.

Na začátku třetího dějství ujel Kohout s Dobrovolným do přečíslení, ale druhý jmenovaný místo střely do odkryté brány volil ještě přihrávku, kterou však kadaňská obrana získala. Pět minut před koncem třetiny dokázala Kadaň srovnat, když Hejcman projel obranou a pohodlně překonal Škarka. O minutu později se ve velké šanci objevil Skořepa, ale tváří v tvář Strmeňovi zklamal. Za to domácím se podařilo otočit. Charouskovu střelu jeden z jihlavských obránců odrazil před Lukáše Vránu, který se hbitě otočil kolem obránce a střelu umístil přesně k tyči. Kadaň tak předvedla parádní finiš zápasu a proti Jihlavě dokonala perfektní obrat.

Branky a nahrávky: 13. Chrpa (Trefný), 55. Hejcman (Rohan, Chrpa), 59. Vrána (Charousek) - 15. Harkabus (Gríger), 28. Skořepa (Kaláb, Důras). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Svobodová. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. Třetiny: 1:1, 0:1, 2:0. Jihlava: Škarek - Kaláb, Šimek, Štebih, Dundáček, Dobrovolný, Zadražil - Důras, Skořepa, Prokš - Gríger, Seman, Harkabus - Březina, Melenovský, Jícha - Kuřítko, Kohout, Šafář.

VIKTOR MLÁDEK