Dukla pokračuje na vítězné vlně a připsala si další dva body za již sedmou výhru v řadě. Tentokrát ale vyrovnaný zápas v Prostějově rozhodla až v prodloužení.

Třebíčští naopak po dvou nezdarech využili lepší formy, během prvních pěti minut vstřelili v Přerově dvě branky a favorizovaný tým Zubrů nakonec rozdrtili vysoko 5:1.

Další kolo druhé nejvyšší hokejové soutěže je na programu v sobotu. Jihlavská Dukla přivítá na svém ledě České Budějovice a Horácká Slavia Třebíč bude hostit dnešního soupeře Jihlavy Prostějov. Začátky obou zápasů jsou v 17.30.

PROSTĚJOV - JIHLAVA 1:2 p

V prvních minutách byli aktivnější domácí, Škarek však branku uhlídal a hosté postupně začali mít ve vyrovnaném duelu mírně navrch. Do velké šance se dostal zejména v deváté minutě osamocený Březina, ale ani on neskóroval.

Na začátku druhé třetiny přišla další šance domácích, ale Škarek předvedl opět skvělý zákrok. Skvěle chytal i gólman domácích. V závěru druhé třetiny ale nezpracoval střelu Jergla. Kotouč vyrazil přímo k Michalu Důrasovi a ten zásahem k levé tyči obstaral první gól utkání. Druhá trefa ale rozvlnila síť hostů, když Škarek neměl šanci proti Švecem tečované střele Zadražila od modré čáry. Na tento zásah se snažil odpovědět Jergl, ale trefil jen břevno branky Jestřábů, tyč trefil i Březina a třetí třetina končila za stavu 1:1.

Šlo se do prodloužení, kde k byly k vidění především příležitosti hostující Dukly. Hosté se nakonec dočkali zaslouženého bodu navíc. V poslední minutě se hosté dostali do přečíslení. Čachotský našel skvěle načasovanou přihrávkou Filipa Semana, který se trefil mezi betony domácího gólmana.

Branky a nahrávky: 47. Švec (V. Zadražil, L. Krejčík) 37. Důras (Jergl, Zeman), 65. F. Seman (Čachotský, Říha). Rozhodčí: Šutara Barteček, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: bez využití. Diváci: 1712. Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 0:1. Jihlava: Škarek - Říha, Bilčík, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Půža, Dobrovolný - Čachotský, Skořepa, Protasenja - Důras, Zeman, Jergl - Stoklasa, F. Seman, Diviš - Březina, Kondratěv.

PŘEROV - TŘEBÍČ 1:5

Utkání začalo opatrně. První gólové šance si připravili domácí, skóre však otevřela Třebíč čtyři a půl minuty stačilo Patriku Kochovi, aby po asistenci Richarda Kristla překonal gólmana domácích. Po další čtvrtminutě nechala obrana Přelouče volný prostor pro Tomáše Havránka a Třebíč vedla už dvoubrankovým rozdílem. Zdecimovaní Zubři si vyžádali oddechový čas. Po něm se sice snažili, ale Jekel všechny střely vykryl.

To se ve druhé třetině nepodařilo domácímu gólmanovi. Jan Milfait třetím zásahem hostů vyhnal z branky Horčičku, kterého vystřídal Klimeš. Zubři se pak tlačili do zakončení a na konci druhé třetiny dokázal domácí Ižacký snížit na 3:1, když rychlou a přesnou střelou z ostrého úhlu zaskočil gólmana Třebíče.

Odpověď dal domácím hned na začátku poslední třetiny Richard Kristl, když se trefil mezi betony Klimeše 4:1. To dalo hostům potřebný klid a výsledek utkání si už v klidu hlídali. Přesto po sedmém vyloučení na straně domácích dokázali hokejisté Slavie využít přesilovku a v její poslední vteřině vsítil kotouč po krásné akci David Dolníček, asistenci si připsali Milfait a Havránek.

Branky a nahrávky: 36. Ižacký (Dvořák) - 5. Koch (Kristl), 5. T. Havránek (Kusko, Huňa), 27. Milfait (T. Havránek, Bartejs), 43. Kristl, 54. Dolníček (Milfait, T. Havránek). Rozhodčí: Koziol - Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 2024. Třetiny: 0:2, 1:1, 0:2. Třebíč: Jekel - J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Lojek, Čejka, Koch, Schejbal - R. Erat, Dolníček, Kristl - T. Havránek, Kusko, Huňa Jan - Wasserbauer, Milfait, Paták Juráň.

MARTIN SINGR