Horácká Slavia měla od začátku zápasu více ze hry a ve dvanácté minutě dostal volný Jan Wasserbauer kotouč za bránu. Objel si celou síť a neměl problém zakončit. V pětadvacáté minutě pak přidal další branku Mrázek, který přihrávku Kristla poslal za záda hostujícího brankáře. V závěru druhé třetiny už začali domácí ve snaze nepromarnit dvoubrankové vedení více bránit. V poslední dvacetiminutovce pak domácí potvrdili, že v tomto utkání byli aktivnější a tři body si zasloužili. Pavel Jekel navíc vychytal čisté konto, podruhé v sezoně a poprvé doma.

„Chtěli jsme začít aktivně. To se nám na začátku dařilo. Poté tam byly určité pasáže, kdy jsme vypadli z tempa. Dělali jsme tam zbytečné kličky, posílali zbytečné pasy a ta hra se nám trochu hroutila. Jinak kluci dnes hráli dobře. Nechyběla jim bojovnost ani nasazení," pochválil tým po zápase trenér Bílých hvězd Martin Sobotka a dodal: „Jsem rád, že Pavel Jekel vychytal nulu, protože i obrana je pro nás důležitá. Obrana by takhle mohla fungovat i nadále." Nezapomněl ani poděkovat divákům, kterých přišlo 1 870. „Domácí vyhráli zaslouženě," musel uznat Milan Razím, trenér hokejistů z Edenu.

Trenéři spílali sudím

Duklu zpočátku překvapivě mírně přehrávaly Litoměřice, nicméně Jakub Škarek v bráně domácí tým podržel a na konci první periody se zdálo, že se Jihlava dostává do tempa.

Až v pětatřicáté minutě přišla první branka utkání, bohužel ale do sítě Dukly, když se pod horní tyč po přizvednutí puku některým z domácích hráčů trefil Ondráček. Závěr druhé periody ještě okořenila bitka Daniškovsého s Koptou poté, co kališník sekl domácího hráče do zad.

Hráč Dukly sice přišel o dres, ale jinak měl v pěstním souboji převahu. „Čekal jsem, kdy mi dá dolů dres. Měl jsem ho totiž dobře chyceného. Jak mi stáhl dres, tak jsem mu tam jednu pustil," vrátil se k celé situaci po zápase hráč domácích. Oba dostali trest pět minut a do konce utkání a od té chvíle se Dukla musela obejít bez dvou hráčů, Litoměřice dokonce bez tří.

Začátek poslední třetiny byl ze strany Dukly hodně aktivní, skvělého Šindeláře ale prostřelit nedokázali, často chybělo i trochu štěstí. Dvě minuty před koncem byl Stoklasa v zakončení podražen, ale místo trestného střílení přišly „pouze" dvě minuty na trestné lavici. Až deset vteřin před koncem pak dokázal Adam Zeman dostat puk za záda gólmana kališníků.

Bylo vyrovnáno a v prodloužení pak Dukla využila početní výhodu k zisku dvou bodů. „Power-play nijak necvičíme. Prostě se na led poslalo šest hráčů, ať to tam nějak domlátí. A podařilo se, deset vteřin před koncem jsme to tam domlátili. To bylo fakt štěstí. I v prodloužení. Zlaté dva body," oddychl si po zápase Zeman.

„Zápas jsme ztratili deset vteřin před koncem sporným gólem, kdy se dvoumetrový Protasenja válí po našem gólmanovi a sudí nám řekne, že žádný kontakt neviděl. To pro nás bylo velké zklamání, protože Filip Šindelář si za svůj výkon nulu zasloužil. V prodloužení jdeme do oslabení za sevření kotouče, což se také moc často nevidí," řekl po zápase trenér Litoměřic Daniel Tvrzník.

S jeho názorem na sudí souhlasil i trenér jihlavské Dukly Petr Vlk.

„Když to řeknu upřímně, tak soupeř hrál na hranici, možná lehce za hranicí faulů. A je škoda, že na takové utkání přijede takhle slabý rozhodčí. To jsme viděli z obou dvou stran asi stejně. Pan Trombík totiž se semináři skončil někdy v minulém tisíciletí. Na tom se asi shodneme. Hlouposti jsou odpískané, zásadní věci se nepískají. Musím našim klukům poděkovat, že v sobě našli sílu do vyrovnání v základní hrací době. Potom jsme sehráli dobře přesilovku čtyři na tři a padlo to tam, za což hráčům patří dík, protože zápas nás stál hodně sil," řekl kouč.

MARTIN SINGR