Utkání se Zubry se neslo ve znamení neproměňování šancí domácích. Ještě před vedoucí brankou soupeře totiž neproměnil trestné střílení Skořepa. Na Březinovu vyrovnávací branku odpověděl Procházka a do kabin šel s vedením Přerov. Myslím si, že jsme vstoupili do utkání velice dobře. První třetinu jsme hráli výborně, bohužel jsme „umřeli na krásu," když jsme chtěli dávat krásné góly," mrzelo asistenta trenéra Dukly Františka Zemana.

Ve druhé třetině měla Jihlava k dispozici i pětiminutovou přesilovou hru, ale ani v ní to Dukle moc nešlo. Zlomový moment přišel v poslední minutě druhé třetiny, kdy srovnal Diviš. „Druhou dvacetiminutovku jsme neodehráli dobře, jinak jsme dle mého názoru hráli velice slušně, velice dobře," uznával František Zeman. Jeho kolega Petr Vlk byl v polovině utkání za nesportovní chování vyloučen ze střídačky do konce zápasu.

Za pět minut dvanáct

Zubři si vzali vedení i ve třetí třetině, což jihlavské hokejisty mrzelo dvojnásob, jelikož před vstřelenou brankou ale i po ní měli velké množství šancí. Nakonec se ale Dukla radovala z vyrovnání na poslední chvíli, sedmapadesát sekund před koncem srovnal Adam Zeman a poslal utkání do prodloužení, které toho moc nenabídlo. „Minutu před koncem jsme po právu srovnali. Prodloužení se hrálo tak, jak se hrálo," hodnotil asistent trenéra Dukly.

V nájezdech se ale střelci Jihlavy předvedli, jelikož svůj nájezd proměnil jak Tomáš Čachotský, tak David Březina, ale i Aleš Jergl. „Každý hráč, který měl možnost jet penaltu, jí proměnil. Dali jsme tři nájezdy ze tří, každý jinak, soupeře jsme nepustili do šance a dva body zůstaly doma," byl rád František Zeman.

Oslabená Třebíč

Horácká Slavia sice vstupovala do utkání v Ústí ve značné psychické výhodě, jenomže trenérovi Martinu Sobotkovi chybělo několik opor, včetně útočníka Erata. „Do Ústí nad Labem jsme jeli v dost zúžené sestavě, jelikož nám hodně hráčů omarodilo. Další hráč se nám zranil při prvním střídání, takže jsme zbytek zápasu dohrávali v oslabeném kádru," mrzelo trenéra Třebíče Martina Sobotku.

Ústí se dostalo do vedení již v patnácté minutě po sporné brance Poulíčka. „Rozhodl první gól, který podle mého názoru neměl platit a po kterém jsme měli výpadek," myslí si Sobotka.

Po první dvacetiminutovce byli ještě třebíčští hokejisté ve hře, v té druhé se ale rozhodlo. „Následně jsme dostali další rychlé branky ve druhé třetině a my už jsme neměli šanci vyrovnat," uznává Sobotka. Po čtvrtém gólu nastoupil do branky Třebíče Dominik Svoboda, který zastavil kanonádu domácích. „Dominik Svoboda chytal dnes dobře a dokázal nás po vystřídání podržet, ale co bude dál, ještě nevíme," přemýšlí Sobotka.

Až za stavu 4:0 vstřelil čestnou branku Ján Niko. Ve třetí třetinu si už domácí hlídali pohodlný náskok a Třebíčští dohrávali s vědomím, že z tohoto utkání body nebudou. „Neměli jsme na to, abychom soupeře přehráli, ale chtěli jsme bojovat alespoň v obraně a nedostávat zbytečné góly," prozrazuje Sobotka. Oslabená Třebíč zkrátka na Ústí nenašla recept. „Slovan byl lepší a ukázal kvalitu," doplňuje kouč Třebíče.

ONDŘEJ KRÁSNÝ