Jihlavská Dukla se podruhé v řadě vydá na Hanou. Prostějov je zatím příjemným překvapením probíhající prvoligové sezony. V základní hrací době prohrál pouze dva zápasy a slunní se na druhém místě. „Čeká nás velmi těžký soupeř, budeme muset hodně bruslit. Soupeř bude podobně houževnatý jako Přerov, doufejme ale, že ten výsledek bude pro nás veselejší," věří útočník Dukly David Březina.

Tak jako v Přerově, tak i v Prostějově jsou zvyklí na bouřlivou atmosféru. „To bude asi podobné jako v Přerově, ale o tom to je. Mají skvělé fanoušky, ale ta atmosféra může pomoci i nám vybičovat se k lepšímu výkonu," myslí si Březina. Jihlava by se ráda vrátila na vítěznou vlnu. „Soupeř bude hodně kousat a bojovat, ale to my také. Chceme vyhrávat a máme hlad po úspěchu," povzbuzuje Březina.

I Horáckou Slavii čeká cesta na Moravu. Na domácím ledě si třebíčští hokejisté s Přerovem poradit dokázali, teď to bude o něčem jiném. „Přerov je na domácím ledě hodně silný. Porazil tam nedávno Kladno a teď Jihlavu, jsou hodně bojovní, hraje se tam velmi těžko," říká útočník Horácké Slavie David Dolníček, který očekává i horkou půdu. „Čeká nás bouřlivá atmosféra, ale na to se i my těšíme. Přerov hraje velmi tvrdě, řekl bych až na hranici faulů. Proto bychom mohli mít nějaké přesilové hry a doufejme, že nějakou využijeme," přeje si David Dolníček.

Třebíč se pokusí prolomit střeleckou smůlu, která ji v posledních zápasech doprovází. „Bohužel nemáme moc štěstí. Navíc nám neuznali nějaké branky a ten mladý tým se s tím vyrovnává pomaleji a hůře. Zkusíme to dnes zlomit."

Hokejové menu

WSM liga, 14. kolo

Středa od 17.00: Frýdek-Místek - Kadaň. Od 17.30: Benátky n. Jiz. - Kladno, Č. Budějovice - Slavia. Od 18.00: Litoměřice - Havířov, Prostějov - JIHLAVA, Přerov - TŘEBÍČ, Ústí n. L. - Most.

II. liga Střed, 7. kolo

Středa od 18.00: Nymburk - David Servis, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HAVLÍČKŮV BROD, MORAVSKÉ BUDĚJOVICE - Tábor, Písek - Kolín, PELHŘIMOV - Jindřichův Hradec.