I tak si však třebíčští hokejisté zaslouží absolutorium.

TŘEBÍČ - ML. BOLESLAV 1:2 sn

Konečný stav série: 2:4

Oba týmy v šestém zápase semifinálové série na nic nečekaly a hned se hnaly do zakončení. Nejprve nebezpečně střílel Mikulík, na druhé straně odpověděl Dočekal. K vidění nebyly v úvodu utkání jen šance, ale také první gól. Po buly se ve 3. minutě na modré čáře objevil osamocený Jindra a jeho střelu tečí přetavil ve vedení hostí Ondřej 0:1. Oba týmy poté měly k dispozici přesilovou hru, skóre se však neměnilo. Ve 14. minutě si nabruslil mezi kruhy Čuřík, ale nikým neatakovaný šanci neproměnil. Na druhé straně se v podobné situaci vedlo i výbornému Pabiškovi. Do kabin tak šla v lepší náladě Mladá Boleslav.

Ve druhé třetině se v první velké šanci zjevil Nouza, Čiliak však byl pozorný. Perfektní zákrok předvedl třebíčský gólman i po střele Hrdela. Potom se hra trochu zklidnila, další větší vzruch přinesla až třebíčská přesilovka v polovině utkání. Po obrovském závaru před Willem ale netrefil téměř prázdnou branku Ostřížek a po něm neuspěl ani Dočekal. Přesto se však Horácká Slavia dočkala vyrovnání, Kadelovo nahození dorazil za Willova záda Fořt. Po gólu ožili domácí hráči tribuny. Další šance měli Kaut, Křivohlávek a Dočekal, skóre však už do druhé třetiny neměnilo.

Závěrečné dějství přineslo opatrný hokej, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Přesto se do šancí dostali Zdráhal a Káňa. I v dalším průběhu byli domácí aktivnější, z jejich mírného tlaku však branka nevzešla, a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm oba soupeři pozorně bránili, rozhodnout musely samostatné nájezdy. V nich se do boleslavské branky postavil Valent a ten vymazal všechny třebíčské střelce. Jediným úspěšným střelcem byl hned v první sérii Nouza, a tím tak zajistil gejzír boleslavské radosti. Středočeši jsou v baráži o extraligu.

„Rozhodil nás první gól Mladé Boleslavi. O přestávce jsme si ale sedli a řekli si, jak máme hrát dál. Podařilo se nám vyrovnat a myslím si, že jsme byli aktivnější. Nájezdy jsou vždy loterie, ve čtvrtém utkání nám to vyšlo, dnes bohužel nikoli," litoval třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Branky a nahrávky: 31. Fořt (Kadela, Dietz) - 3. Ondřej (Jindra), rozhodující nájezd Nouza. Rozhodčí: Pavlovič, Vampola Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:5, navíc Dolníček - Chaloupka, Kasík (všichni 10 minut). Bez využití. Diváci: 3 760. Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0 0:0.

Třebíč: Čiliak Rangl, Malena, Zdráhal, Hruška, Dietz, Čejka, Dlapa, Bilčík Dočekal, Dolníček, Káňa Vondráček, Ostřížek, Burian Čuřík, Kaut, Fořt Přibyl, Kadela, Křivohlávek.