Východočeši po změně stran přidali třetí branku a bylo prakticky rozhodnuto, obzvlášť když hosté neproměnili těsně před druhou pauzou trestné střílení.

„Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Kluci jakoby ještě byli v autobuse a zkraje jsme inkasovali, a to celý zápas poznamenalo. Domácí to nastartovalo a hráli solidní hokej. O první přestávce jsme museli zvýšit hlas, hra se zlepšila, ale neproměňovali jsme šance a inkasovali potřetí," mrzelo asistenta hostujícího trenéra Marcela Cahu.

Jeho tým se snažil po obrátce ještě zápas alespoň zdramatizovat, ale nezbývalo mu sil. „Ve třetí třetině už nebyla síla na zvrat. Dá se říci i to, že jedním z rozhodujících momentů je nevyužité trestné střílení na konci druhé části, mohli jsme se vrátit do zápasu. Zkusili jsme ještě zabojovat, ale nestačilo to. Rozhodl náš zpackaný začátek a kvalitní soupeř," uzavřel hodnocení Caha.

CHRUDIM – TŘEBÍČ 4:1
Branky a nahrávky: 2. Kmoníček (Formánek, Jílek), 18. Kulhánek (Topolská), 35. Kulhánek (Hudec, Jančařík), 53. Hudec (Langr) – 60. Svoboda (Lupač, Caha). Rozhodčí: Kratochvíl – Bohuněk, Pecina. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 63. Třetiny: 2:0, 1:0, 1:1. Třebíč: Kružík – Svoboda, Marek, Vlk, Škareda, Pacalová – Nejedlý, Caha, Lupač - Trnka, Mojdl, Kyncl – Pacal, Pavelka, Viskot.