TŘEBÍČ – H. BROD 5:4


Hosté do přípravného duelu vyrukovali s velice tvrdou hrou balancující na hranici pravidel. Třebíčští mladíci přesto byli herně lepším mužstvem na ledě a v průběhu střetnutí si vypracovali třígólový náskok. Ten ovšem soupeř z Vysočiny ještě do druhé sirény stačil zkorigovat na rozdíl jediné branky.


Brodští v závěrečné třetině využili laxního přístupu domácích a zaslouženě vyrovnali. Ovšem nakonec to byli mladí Horáci, kdo se radoval z těsné výhry 5:4.


Jako třešnička na dort pro oba celky byly po skončení duelu samostatné nájezdy. Jako jediný ze všech aktérů proměnil třebíčský Maroš Jakič, jenž se trefil až v osmé sérii. Vynikl také domácí gólman František Caha, který za svá zada nepustil ani puk.


„Utkání jsme měli dobře rozehrané, kdy jsme vedli čtyři jedna. Ale potom jsme nezvládli několik standardních situaci, kdy jsme ve vlastní třetině nevyhráli buly a z toho třikrát inkasovali, na tom musíme ještě zapracovat,“ hodnotí třebíčský kouč Štěpán Oberreiter.

Branky a nahrávky: Pekárek 2, Outulný, Šulc, Svoboda. Třetiny: 1:0, 3:3, 1:1. Třebíč: Máj (30. Caha) - Krejčí, Peroutka, Jakič, Pálka, Dobrovolný, Vyhnalík, Sedlář – M. Vlašín, Šulc, Paták - Caudr, P. Donutil, Kazatel - Outulný, Marek, Weiss - Vašíček, Pekárek, Stromecký - Svoboda, Nechvátal.