PORUBA – TŘEBÍČ 1:4

Do utkání hosté nastoupili opatrně a soustředil se více na defenzivu. Přesto se domácí po individuální chybě třebíčských zadáků v desáté minutě dostali do vedení.


Nepříznivý stav Třebíčští o minutu později zásluhou po zranění navrátivšího se Milana Kazatele vyrovnali.
Ve 13. minutě se hosté ujali vedení. Nejprve Paták objel severomoravskou branku a pokoušel se zakončit do odkryté branky, ale neúspěšně. Vše pohotovou střelou dokončil spoluhráč Ondřej Šulc.


Úvodní dějství se dohrálo bez výraznějších šancí, a tak se už skóre nezměnilo.


V prostřední dvacetiminutovce hosté zcela ovládli hru a Severomoravany zatlačili do úzkých, kdy domácímu brankáři prakticky nedali vydechnout.
Hostitelé si místy pomáhali nedovolenými zákroky. V polovině zápasu třebíčský Svoboda svojí obrovskou šanci nepřetavil ve třetí branku svého týmu. Ovšem o minutu později byl po Deveriho přihrávce úspěšnější pohotovou střelou Petr Weiss – 1:3. Další šance už lídr do druhé sirény neproměnil.


Ve třetí minutě závěrečné třetiny Třebíčští skórovali, po tvrdé Peroutkově střele od modré Danko Deveri dorazil puk do odkryté branky.
Na to domácí reagovali ve 45. minutě, kdy sahali po gólu, ale trefili jen tyč Dusíkovy svatyně. Nepříznivý stav se Porubští do konce utkání pokoušeli zkorigovat, ale hosté zlepšenou obranou hrou jim toho příliš mnoho nepovolili.


Sedm minut před koncem se musel Dusík vytáhnout proti střele domácího hráče a poradil si i s následující dorážkou. Do konce utkání už další branka nepadla.


„Do utkání jsme šli s tím, že musíme více bránit. Odehráli jsme to v pohodě, hráli jsme disciplinovaně a soupeře do vlastní obranné třetiny pouštěli ojediněle. Také nás podržel Dusík při jedné soupeřově šanci. Jsem rád, že poprvé v sezoně jsme dokázali porazit Porubu.“ byl spokojen třebíčský kouč Luboš Sláma.

Branky a nahrávky: 11. Kazatel (Paták), 13. Šulc (Paták), 32. Weiss (Deveri, Vlašín), 43. Deveri (Peroutka). Třetiny: 1:2, 0:1, 0:1. Třebíč: Dusík – Peroutka, Jakič, Dobrovolný, Ivaník, Krejčí, Vyhnalík – Deveri, Vlašín, Weiss - Paták, Šulc, Kazatel - Svoboda, Fusek, Kučera (31. Donutil).