Třebíčský trenér Karel Vejmelka si právě od účastni v nadstavbové části soutěžního ročníku sliboval těžší zápasy s kvalitnějšími soupeři a to se mu splnilo hned v prvním utkání nadstavbové fáze sezony. Hosté z Opavy ukázali sílu hned v úvodním dějství, ale domácí podržel skvělý brankář Šoustal.

„Od této části sezony očekáváme jen těžší a kvalitnější zápasy, což se také potvrdilo. První třetinu jsme začali opatrně stejně jako soupeř, který měl nějaké šance, ale Roman chytal od začátku výborně," pochválil gólmana trenér Horácké Slavie Karel Vejmelka.

Jeho svěřenci inkasovali úvodní branku zápasu těsně před první přestávkou. „Hra byla až na jednu obrovskou chybu, kterou jsme udělali v závěru, poměrně vyrovnaná. Ta hrubka nás mrzela, protože deset vteřin před koncem šla na led naše nejzkušenější pětka a dostala zbytečný gól," posteskl si třebíčský kouč.

Hostitelé po změně stran vývoj utkání zvrátili a zásluhou Urbana se Sigmundem si vypracovali dvoubrankový náskok, který ve třetí dvacetiminutovce navýšili opět Urbanem. „Ve druhé části jsme to otočili, vedli 2:1 a začali mít půdu pod nohama. Byli jsme častěji na puku a bylo tam od nás víc důrazu," komentuje domácí lodivod.

Horáci vedli už 4:1, ale pak přišla komplikace v podobě dvou slepených branek Opavy na začátku poslední desetiminutovky. „Vypadalo to dobře, ale bohužel jsme do 12. minuty třetí třetiny udělali tři hloupé fauly a následná oslabení nás stála hodně sil. Navíc soupeř se dvěma góly dostal na kontakt a utkání bylo otevřené," pravil Vejmelka.

Rozhodnutí padlo tři minuty před závěrečnou sirénou, kdy upravil na konečných 5:3 Tůma. „Chvíli jsme dobře bránili a pak po krásné akci dali pátý gól. Tím jsme i rozhodli," uzavřel hodnocené šéf třebíčské střídačky.

TŘEBÍČ – OPAVA 5:3
Branky a nahrávky: 26. Urban (Tůma, Maštera), 32. Sigmund, 47. Wasserbauer (Sigmund), 49. Urban (Maštera), 57. Tůma (Maštera) – 20. Fedor (Klement), 51. Fedor (Rousek), 52. Rousek (Fedor). Rozhodčí: Kukeně – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 9:6, navíc Kabelka (TRE) 10 min. OT - Rubý (OPA) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení 1:1. Diváci: 54. Třetiny: 0:1, 2:0, 3:2. Třebíč: Šoustal – Svoboda, Erat, Tůma, Procházka, Sigmund, Kajnar, Bernat, Burian, Urban, Wasserbauer, Pokorný, Tichý, Březka, Kabelka, Maštera, Strnad.