„Část utkání jsme se Šumperkem i v Jablonci drželi krok. S těmito soupeři se dají hrát vyrovnané zápasy, pokud podáme své maximum, což se nám dařilo pouze v prvních částech, ale poté nám gólově odskočili a prohráli jsme," shrnul třebíčský trenér Karel Vejmelka.

Soutěž má i favority, které Horáci už také pocítili. „Kolín a Přerov, to bylo o něčem jiném. Oba týmy potvrdily kvalitu a bude zajímavé sledovat, jak se mezi sebou poperou o postupové místo," uvedl na adresu dalších soupeřů třebíčský kormidelník.

Jeho tým dnes čeká domácí zápas s brněnským Warriorem, který hostí v rámci pátého kola nadstavbové fáze druhé nejvyšší soutěže.
„S Warriorem se dá hrát, v obou utkáních ve skupině (základní část sk. Střed – pozn. aut.) jsme s ním drželi krok. Budeme bojovat, dřít a pokusíme se opět s nimi držet krok, i když Warrior pasuji do role favorita. Tento tým má na to, aby hrál dobrá utkání i s těmi lepšími soupeři, Přerovem a Kolínem," řekl o Brňanech třebíčský kouč.

Ten však ví, že jeho družinu nečeká nic lehkého. „Warrior produkuje celoplošný hokej, dobře bruslí a jednoduše se tlačí do branky. Takže bude potřeba dobrý pohyb a velký důraz před oběma brankami," zvedá varovný prst trenér Horácké Slavie.

Třebíčští se budou muset obejít bez útočníků Radima Nejedlého, který je na horách a zraněného Petra Bednáře. „Vyhodil si rameno a určitě nebude. Otazníky visí nad dojíždějícími hráči Lupačem a Dundálkem, kteří moc přes přestávku netrénovali. Opět použijeme hráče mladšího dorostu, aby se dobře připravili na příští sezonu," pravil šéf třebíčské střídačky, který by i přesto po čtyřech porážkách rád uspěl. „Cílem je získat nějaký ten bod do tabulky a hrát co nejdéle vyrovnané utkání," přeje si třebíčský lodivod.

Hokejové menu
Liga juniorů – sk. Střed
Pátek: TŘEBÍČ – Boskovice (18.00), H. Brod – Krkonoše, Vel. Popovice - J. Hradec, Tábor – Kolín. Neděle: Boskovice – Kolín, J. Hradec – Tábor, Chrudim – Vel. Popovice, Krkonoše – Písek, TŘEBÍČ – H. Brod.

Liga st. dorostu – sk. B (Východ)
Pátek: TŘEBÍČ – Warrior Brno (15.00). Sobota: Kolín – Přerov. Neděle: Jablonec nad Nisou – Přerov, Kolín – Warrior Brno.

Liga ml. dorostu – sk. E (Střed)
Neděle: Pardubice B – Jihlava B, TŘEBÍČ – J. Hradec (17.00).